Jarsteins og Skjelbreds Hertha vant derbyet mot Union

221
Rune Jarstein. Bilde: Football.ua, Wikimedia.

Takket være fire scoringer etter pausen vant Herha, med Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbred i startelleveren, derbyet mot Union 4-0. Begge nordmenn fikk et jubileum.

Jarstein spilte sin 150. kamp i Bundesliga og holdt nullen for 45. gang. Skjelbred fikk sin 200. kamp på øverste nivå i Tyskland. Skjelbred ble byttet ut ti minutter før slutt, men spilte en solid kamp.

For Union Berlin ble Julian Ryerson byttet inn etter litt over en time. Nordmannen kunne ikke hindre tapet mot byrivalene.

Etter en sjansefattig første omgang, sendte Vedad Ibisevic Hertha i ledelsen. Veteranen stanget inn Marvin Plattenhardts innlegg etter femti minutter. Kun ett minutt senere ble Dodi Lukebakio spilt gjennom av Ibisevic, rundet keeperen og doblet ledelsen.

Ibisevic var også involvert i Herthas tredje mål. Etter en fin dribling av Matheus Cunha fikk spissen ballen og spilte tilbake til brasilianeren som plasserte den i nederste hjørne.

Da Hertha scoret sitt fjerde mål, var Ivisevic allerede byttet ut. Dedryck Boyata scoret etter Plattenhardts corner.

Mens Hertha forbedret spillet etter pausen, var Union for harmløse i hele kampen. Hertha vant dermed fortjent.

Hertha (34 poeng) har foreløpig klatret på tiendeplassen, og ligger to plasser og fire poeng foran byrivalene.

Tysk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger tysk fotball