Jay Rodriguez senket Bournemouth

114

Det startet godt for Bournemouth i dagens sørkyst-derby, men til slutt måtte de seg slått av naborivalen etter at skadeplagede Jay Rodriguez avgjorde med sine to scoringer.

Det er et aldri så lite derby nå Bournemouth og Southampton møtes. Ofte snakker man om lange tradisjoner i slike derbys, men dette er et unntak. Lagene møttes for første gang i toppdivisjonen forrige sesong. Søndag var det klart for et nytt, og med Bournemouth som knappe favoritter.

Eddie Howe og hans lag startet best. Etter en kort corner fant Jack Wilshere Nathan Aké som stupheadet flott inn 1-0 til hjemmelaget, og den Chelsea-utlånte forsvarsspilleren scoret nok en gang. Det er kun to uker siden han pirket inn 4-3 til Bournemouth mot Liverpool. Like etter scoringen hadde Joshua King en gigantisk mulighet til å sette inn 2-0, men skuddet gikk rett på Fraiser Forstrer i Southampton-målet.

Southampton skulle likevel svare fort. Ryan Bertrand gjorde alt selv og satte ballen i mål. Venstrebacken passerte flott flere Bournemouth-forsvarere før han dunket ballen i mål fra spiss vinkel. 1-1 resultatet stod seg til pause.

Første omgang var jevnspilt, men i andre omgang tok Southampton over styringen. Allerede tre minutter ut i omgangen scoret de. Sofiane Boufal hælsparket lekkert igjennom Steven Davis, som la flott inn til Jay Rodriguez. Engelskmannen hadde få problemer med å sette ballen i mål. Hans første scoring på bortebane i Premier League etter den forferdelige skaden han fikk våren 2014.

Samme mann avgjorde kampen for alvor like før slutt med et utsøkt volleyskudd like utenfor 16-meteren. Dette var den Jay Rodriguez vi husker som sjarmerte fotball-England sammen med resten av Southampton tilbake i 2013/14-sesongen, før han skadet seg alvorlig. Flere mål skulle det ikke bli, og Claude Puels lag sikret seg med det seieren.

Bournemouth – Southampton 1-3 (1-1)

1-0: Nathan Aké (6′)

1-1: Ryan Bertrand (14′)

1-2: Jay Rodriguez (48′)

1-3: Jay Rodriguez (85′)