Johan Cruijff: Mye mer enn bare en vending

426

Johan Cruijff: Mye mer enn bare en vending

Ajax- og Barcelona legenden, Johan Cruijff sovnet inn forrige uke og i Nederland er savnet større enn i andre land. Fotballklubben Ajax har uttalt at de ønsker å endre på stadionnavnet til ære for Johan Cruijff. Nå har de laget film om en av de største fotballspillerne i verdens historien. Se filmen her.

For Hendrik Johannes Cruijff, som er hans navn forkortet til Johan Cruijff fikk hele 276 kamper for Ajax og til sammen 204 mål for den nederlandske toppklubben.

På landslaget ble det med 48 kamper og 33 mål på angriperen. Det skal sies at når Cruijff var på banen og skåret mål så tapte aldri Nederland en kamp.

Cruijff har også spilt for flere klubber som Barcelona, hvor han kanskje blir mest husket for tiden som trener i etterkant. Cruijff har også vært innom Los Angeles, Washington Diplomats, Levante og Feyenoord i sin spillerkarriere.

- Annonse -

I den internasjonale pausen, hvor det ble spilt vennskapskamper på landslag så stoppet kampen mellom Frankrike og Nederland i den 14. minutt til ære for Johan Cruijff som hadde draktnummer 14.

Ajax har laget en 16 minutters lang film om Johan Cruijff som regnes som en av fotballens aller største og uten tvil Nederlands største fotballspiller gjennom tidene. I filmen har de samlet noen av hans beste prestasjoner både på klubb- og landslag. Det er bare å sette seg ned i godstolen og nyte magien fra gode gamle Hendrik Johannes Cruijff. Trykk på linken for å se filmen.

Johan Cruijff: Voor altijd nummer 14

Til slutt, takk for alt du ga oss og minnene du har gitt oss. Nå kan du hvile på dine laurbær, Johan!

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -