Juventus tar en historisk dobbel

226

Tallet er fire.

Juventus slår Milan 4-0 og vinner den fjerde strake Coppa Italia som også sikrer The Double nummer fire på fire år.
Gullet er vel allerede i lomma, for Den Gamle Dame har seks poeng og +16 i målforskjell på Napoli i Serie A med bare to kamper igjen.

Cupfinalen er likevel ganske jevn i første omgangen på tross av en stor forskjell i kvalitet mellom lagene. Milan er egentlig farligere mens Juventus ser mer forsiktige ut.
Spillemessig finnes det ikke mye som skiller rivalene, men etter pausen viser Juve hvorfor de har dominert italiensk fotball i de sju siste årene. De skifter gir og plutselig er kampen avgjort i løpet av 8 minutter rundt timen.

Donnarumma og Buffon: skurken og helten

I 56’ banker Benatia 1-0 inn med hodet på corner. Dommeren snakker med VAR-kollegaene og godkjenner målet.
Noen minutter etterpå redder Donnarumma Dybalas flotte langskudd. Dessverre for Milan er denne hans siste positive involvering. På selveste corner ender ballen hos Douglas Costa som skyter fra seksten meter. Avslutningen er langt fra utagbar, men 19åringen er ikke patent og ballen glir mellom handskene og i mål.
Donnarumma sin katastrofale omgangen fortsetter 3 minutter senere da han glipper ballen på en svak heading og Benatia kan lett sette 3-0, og sin andre for kvelden, inn.
Marerittet er ikke over, og, igjen på corner, stusser Kalinic ballen forbi sin stupende keeper. Selvmål og 4-0 er servert.
Milan prøver å redde ansikt men Gianluigi Buffon er våken på Locatelli fra distanse og heldig på Borini etter returen.

Juventus feirer igjen

Gigi og Juventus setter også en ny Coppa Italia rekord: laget har ikke sluppet inn et eneste mål gjennom hele turneringen. Det må presiseres at de spilte bare fem kamper på vei til triumfen men likevel er dette imponerende.

Mange har kritisert, ofte med rimelige grunner, Allegri og Juventus i det siste for en dalende formkurve og ganske uinspirert fotball (for å ikke si noe om de vanlige klagene om dommerhjelp).
I kveld har treneren, og spesielt laget, svart på emfatisk vis. Noen spillere skal trolig legge opp, andre skal forsvinne, Allegri selv er fortsatt i tvil, men Juventus har ingen hensikt å abdisere.
Milan skal nå kjempe i Serie A siste runder for å forsvare sin Europa League-plass. En temmelig lett oppgave på papiret (+3 over Fiorentina på sjuende) men kveldens ydmykende tap kan ødelegge et skjørt og trøtt lag.