Kaiserslautern og Darmstadt med viktige seire

184
Kaiserslauterns Brandon Borrello scoret fra 30 meter mot Union Berlin. Bilde: Thomas Hilmes / https://www.der-betze-brennt.de, Wikimedia.

De to fredagskampene i 2. Bundesliga var preget av nedrykksstriden. Tabelljumbo Kaiserslautern tok imot Union Berlin, og nest siste Darmstadt reiste til Dresden. Begge kamper endte med seier til bunnlaget.

Underholdende kamp mellom Kaiserslautern og Berlin

Før kampen mot Kaiserslautern ble Unions spiss Polter skadet under oppvarming, og måtte erstattes av Hedlund. Kampen begynte med en drømmescoring. Etter 6 minutter limte Kaiserslauterns Borrello ballen i krysset fra 30 meter. Begge lag hadde flere sjanser i det følgende, og etter 35 minutter kom den neste scoringen. Kaiserslauterns spiss Andersson headet ballen bak sin egen keeper og utlignet per selvmål. Kun fem minutter senere klarte den svenske spissen likevel å heade ballen i riktig mål, og gav Kaiserslautern ledelsen igjen.

Etter pausen tok det ikke lang tid før Skrzybski utlignet for Union Berlin (51.). En kvarter senere var det igjen Kaiserslautern som hadde en stor sjanse å ta ledelsen. Berlins Friedrich hadde forårsaket et berettiget straffespark i duellen mot Borrello. Kapteinen Moritz tok ansvar, og scoret med en Panenka-straffe (67.). Igjen klarte Kaiserslautern ikke å beholde ledelsen, Skrzybski utlignet med sitt andre mål for dagen, ti minutter før slutten. Hjemmelaget gav likevel ikke opp, og ble belønnet. En katastrofal feilpasning av Union-keeperen Mesenhöler ble brudd av Mwene, som overvant keeperen og sikret Kaiserslautern seieren.

Kaiserslautern ligger fortsatt på siste plass, men er foreløpig bare tre poeng unna Bochum på 15. plass. Union ligger med 34 poeng på 7. plass, foreløpig tre poeng bak kvalikplassen til Bundesliga.

Darmstadt sikrer seg tre poeng mot Dresden

For Darmstadt, som bare har vunnet én av de siste 18 ligakamper, var bortekampen i Dresden veldig viktig. Dynamo Dresden begynte best, og hadde en stor mulighet etter 12 minutter. Etter hvert ble kampen jevnere, og Jones scoret på bortelagets første mulighet (29.). Darmstadts Platte kom deretter til en stor mulighet, men Dresdens keeper Schubert reddet mesterlig.

Etter pausen scoret Kempe Darmstadts andre mål (55.). Dresden hadde i det følgende noen få muligheter, men klarte som regel ikke å komme seg forbi Darmstads gode forsvar. Dermed endte kampen til slutt 2:0 i bortelagets favør.

Darmstadt ligger fortsatt nest sist i tabellen, men kun ett poeng bak 15. plass før de øvrige kampene spilles. Dresden ligger på 12. plass, fem poeng bak kvalikplassen til Bundesliga, og fem poeng foran kvalikplassen til 3. Liga.