Kaiserslautern slo 1860 – Münster leder tabellen

182

1. FC Kaiserslautern har vunnet sin første noensinne i 3. Liga. Mot nyopprykkede 1860 München vant laget foran over 40 000 tilskuere 1-0. Preußen Münster leder foreløpig tabellen, med tre av rundens kamper gjenstående.

1. FC Kaiserslautern – TSV 1860 München 1-0

For begge lag var det den første kampen i den nasjonale 3. Liga noensinne. Kaiserslautern har rykket ned fra 2. Bundesliga, mens 1860 har rykket opp fra Regionalliga. Kaiserslautern som er den største favoritten i ligaen, trengte litt tid på å komme seg inn i kampen. 1860 var best i starten, men fra midten av første omgang tok hjemmelaget kontroll over kampen. Begge lag hadde ett skudd i treverket, og fem minutter før slutten scoret Janek Sternberg kampens eneste mål.

FSV Zwickau – Hallescher FC 2-0

Halles trener Torsten Ziegner returnerte til klubben han hadde trent i nesten seks år før han fikk sparken i april i år. Ziegners tidligere lag var likevel ikke villig til å dele ut gaver. Allerede før pausen scoret Mike Könnecke og Tarsis Bonga, og sikret Zwickau tre fortjente og viktige poeng i kampen mellom to lag som forventes å kjempe mot nedrykk.

VfR Aalen – SV Wehen Wiesbaden 1-2

Wehen Wiesbaden var favoritter før kampen, men i 70 minutter var Aalen best. Etter en time sørget Matthias Morys for hjemmelagets fortjente ledelse. Etter at Sören Reddemann utlignet ti minutter senere ut av ingenting, tok bortelaget kontroll over kampen og gikk for seieren. Daniel Kyereh snudde kampen med sin scoring sju minutter før slutten. Wehen vant noe heldig, mens Aalen hadde fortjent poeng.

VfL Osnabrück – Würzburger Kickers 2-1

Osnabrück klarte også å gjennomføre en snuoperasjon. Würzburg var best i første omgang, og Dave Gnaase scoret for gjestene. Kampbildet snudde etter pausen, og hjemmelaget tok styringen. Bashkim Renneckes utligning var derfor fortjent. Mot slutten satset begge lag på tre poeng. Manuel Farrona-Pulidos scoring på overtid sikret Osnabrück til slutt seieren.

FC Carl Zeiss Jena – SG Sonnenhof Großaspach 3-2

Jenas Manfred Starke scoret etter kun fem minutter, men Philipp Hercher utlignet før pausen. Ti minutter før slutt ble kampen dramatisk. Makana Baku sendte gjestene i ledelsen, men kun to minutter senere laget Großaspachs Kai Gehring frispark som siste mann, og ble utvist. Frisparket satte Starke i krysset. På overtid avgjorde Dominik Bock kampen.

Fortuna Köln – Preußen Münster 1-4

Lucas Cueto sendte Münster tidlig i føringen. Rufat Dadashov scoret rett før pausen, og René Klingenburg rett etter. Köln var altfor harmløse i angrepsspillet. Hjemmelagets eneste scoring var en straffe som Moritz Hartmann konverterte. Münster viste seg å være effektive, og Klingenburgs andre scoring avgjorde kampen for godt. Etter tremålsseieren ligger Münster foreløpig på første plass i 3. Liga.