Før kampen: Liverpool-Arsenal

265

Før kampen: Liverpool-Arsenal

Helgens hovedkamp i Premier League spilles lørdag klokken 18:30 norsk tid, på Anfield mellom Liverpool og Arsenal. Begge lagene har mye press på seg ettersom at de har hatt en dalende form etter nyttår. Arsene Wenger og Jürgen Klopp vil ikke føle at noe annet enn en seier er godt nok.

Lørdag er det klart for storoppgjør når Arsenal gjester Anfield. Begge lag startet sesongen lovende, og det ble snakket om muligheten for et ligagull. Nå, nesten 6 måneder senere er det flere som snakker om å klare topp 4- og ligagullet ser ut til å havne hos de blåkledde på Stamford Bridge. Presset er heller ikke blitt noe mindre på deres to managere Jürgen Klopp og Arsene Wenger. Klopp er nå inne i sin andre sesong som manager for Liverpool, men har nå røket ut i både ligacup og FA Cup- og har bare Premier League igjen å kjempe i. Arsenal røk også tidlig ut av ligacupen, og tapte 5-1 i den første utslagsrunden i Champions League mot Bayern München. De er uansett med i FA Cupen og Premier League og har derfor mulighet til å ta sølvtøy også denne sesongen.

Både Liverpool og Arsenal har vært opptatt av å spille attraktiv offensiv fotball, og har heller vært litt svakere i de bakre ledd. Arsenal har hittil scoret 54 mål, mens Liverpool har scoret ett mål mer. The Gunners har sluppet inn 28 mål, mens Klopps menn har sluppet inn 33 mål. Alt ligger derfor til rette for en temposterk fotballkamp med mange mål. Blir det Sanchez eller Manè som står igjen som matchvinner? Uansett hvem som vinner så vil èn av managerne stå igjen med større press enn før fløyta gikk, og veien mot en trygg topp 4 plassering kan føles veldig lang.

 

- Annonse -
Liverpool

Hjemmelaget har vunnet 14 av sine 26 kamper denne sesongen, og ligger for tiden på en 5.plass- ett poeng bak Arsenal (de har èn mindre kamp spilt). Sesongen startet veldig lovende for Klopps menn, med nettopp en bortseier mot Arsenal. Deretter slo de fjorårets ligavinnere Leicester, før de som ett av få lag denne sesongen slo Chelsea på bortebane. Og dagen før jul lå de rødkledde 6 poeng bak Chelsea på en sterk 2.plass. De hadde til da scoret hele 46 mål, med Sadio Manè som den største målgarantisten.

Men så kom et nytt år og formen begynte å forsvinne. Først kom et uavgjort mot tabelljumbo Sunderland, deretter fulgte et uavgjort mot Plymouth i FA Cupen. Tap mot Southampton førte til at Liverpool ikke kom seg til finalen i ligacupen, og siden den gang har de bare vunnet to kamper. En seier i returmøtet mot Plymouth i FA Cupen, og en seier mot Tottenham to runder tilbake. Forklaringen bak den nedadgående formkurven kan være at Liverpools nøkkelspillere Philippe Coutinho og Adam Lallana ble skadet og måtte stå over noen kamper, og at storscorer Sadio Manè dro til Afrikamesterskapet. Uansett årsak så er man nødt å ha en såppass bred tropp at det kan være rom for noen skader dersom man skal være med å kjempe helt i toppen. Kanskje klarer Liverpool å snu den dårlige trenden med en seier mot Arsenal denne helgen, og kanskje kan Jürgen Klopp få lettet litt på det presset som hviler på han akkurat nå.

Siste 5 kamper:

Liverpool – Wolverhampton 1-2

Liverpool – Chelsea 1-1

Hull – Liverpool 2-0

Liverpool – Tottenham 2-0

Leicester – Liverpool 3-1

1-1-3

 

Arsenal

Man går enda og venter på at det endelig skal lykkes for Arsene Wenger og hannes gutter i Premier League. Sist gang de kunne løfte det gjeve trofèet var i 2003/04-sesongen da de hadde en Thierry Henry i fyr og flammer på topp. Siden da har de vunnet FA Cupen tre ganger og deltatt i Champions League hvert år. Men det ser ut som at det kan bli vanskelig å skulle vinne Premier League denne sesongen med et så suverent Chelsea-lag som Antonio Conte har bygget. Men det finnes fortsatt muligheter for å vinne sølvtøy i FA Cupen. Arsene Wengers Arsenal startet sesongen relativt rolig med tap og uavgjort i de to første kampene, men derifra og frem til jul gikk det desto bedre. Siste dag før årsskiftet lå Arsenal på en 3.plass med 9 poeng opp til Chelsea og det ble snakket mye om hvorvidt dette skulle bli sesongen hvor de endelig kunne lykkes. Men i motsetning til Liverpool har London-laget tatt hele 7 seire siden 1. Januar.

Mye av æren for at Arsenal enda ligger innenfor topp 4 må kunne tilskrives den chilenske spissen Alexis Sanchez. På 25 kamper har han scoret 17 mål, og leder toppscorerlista sammen med Evertons Lukaku og Tottenhams Kane. Og kanskje er det nettopp han som blir avgjørende når The Gunners entrer gressmatta på Anfield senere i dag. Ingen kan vel være uenige i at Arsenal de siste sesongene har vært det laget som har spilt mest underholdende fotball, til tross for noen manglende resultater. Så da gjenstår det å se om Wengers menn kan sørge for god form inn i siste del av sesongen- og kanskje sørge for spenning i toppen av Premier League.

Siste 5 kamper:

Arsenal – Watford 1-2

Chelsea – Arsenal 3-1

Arsenal – Hull 2-0

Bayern München – Arsenal 5-1

Sutton – Arsenal 0-2

2-0-3

 

Litt statistikk:

Liverpool og Arsenal har møtt hverandre 187 ganger gjennom klubbenes historie.

Liverpool og Arsenal har møttes 187 ganger, og har akkurat like mange seire. Kilde: soccerpunter.com

Det er ganske utrolig at de har vunnet nøyaktig like mange kamper hver. Av Liverpools 68 seire har 48 av dem kommet hjemme på Anfield, en veldig sterk statistikk i forkant av dagens møte mot Arsenal. I snitt har Liverpool scoret 1,42 mål per kamp, mens Arsenal har en litt lavere rate på 1,39.

Men det er Arsenal som holder rekorden for største seier i oppgjør mellom disse to. I 1934/35-sesongen vant London-laget hele 8-1 mot Liverpool. En rekord som neppe blir tatt med det første.

Arsenals toppscorer Aleix Sanchez har 17 mål på 25 kamper, mens Liverpools toppscorer Sadio Manè står notert med 11 mål på 23 kamper i Premier League. Hos bortelaget er det samme mannen som har flest assist, mens vertene har Adam Lallana. Uansett hvem som står oppført med flest scoringer eller assist denne sesongen, vil denne kampen leve sitt eget liv. Kun 16 av de 187 kampene har endt med 0-0 og uavgjort. Det må derfor være lovt å håpe på en målrik affære.

 

Nøkkelduell:

Denne kampens nøkkelduell blir mellom to av ligaens kanskje raskeste spisser. Alexis Sanchez vil nok gjerne beholde sin plass på toppscorerlista, og kommer nok til å jobbe i herdig for å sikre Arsenals 16. seier i ligaen. Sadio Manè hadde ikke scoret på over èn måned da han satte inn to mot Tottenham for to runder siden. Senegaleseren blir svært viktig i Liverpools sesonginnspurt og kan skape mye uro i de bakre rekkene hos Arsenal.

 

Navn: Sadio Manè

Alder: 24 år

Posisjon: Angrepsspiller, ving

Mål/assist 2016/17: 11/4

Titler: 0 i engelsk fotball

Kan han bli matchvinner i lørdagens kamp mot Arsenal? Foto: liverpoolfc.com

 

Navn: Alexis Sánchez

Alder: 28 år

Posisjon: Angrepsspiller, ving

Mål/assist 2016/17: 17/8

Titler: 1 (FA Cup 2015)

Slik har vi blitt vant til å se Alexis Sánchez denne sesongen. Kan han få noe å juble for på Anfield? Foto: dailyexpress.co.uk

Rykter om managers skjebner eller hvorvidt spillere nekter å skrive under ny kontrakt vil være helt glemt i 90 minutter, når Liverpool og Arsenal barker løs klokken 18:30. Oppgjøret kan du se på TV2 Sport Premium eller TV2 Sumo.

 

 

Hvem tror du vinner oppgjøret? Diskuter gjerne i vårt kommentarfelt!

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -