Før kampen: Manchester City vs Tottenham

209

Helgens toppkamp i Premier League finner sted på Ethiad i Manchester, lørdag kl. 17.30. Manchester City tar i mot Tottenham til rundens toppoppgjør. Skal Pochettino og Tottenham fortsette sin seiersrekke til 7 strake i Premier League, eller skal Guardiola og City endelig «make a statement» ovenfor de andre topplagene.

Lagene møttes for første gang i en Fa-Cup kamp tilbake til 1909 da Tottenham vant i Manchester med 4-3. Etter dette er det spilt 152 kamper mellom lagene, og Tottenham har  et lite overtak innbyrdes med sine 60 seire mot City’s 58. I 2010 avgjorde bl.a Peter Crouch for Tottenham med sin ene scoring, som med det sikret seg sin første Champions League kvalifisering.

Guardiola vs Pochettino
Hvem går seirende ut av helgens duell?
Her fra oppgjøret på White Hart Lane i høst.

Manchester City:

Etter en forrykende åpning med 6 strake seire, har det gått tyngre enn forventet for Manchester City i årets sesong. Guardiola så ut til å kunne overføre sin filosofi direkte Premier League med stor suksess, men faktum er at etter de første seks kampene så har laget prestert lang under det man vanligvis ser fra City. Det har bare vært glimtvis vi har sett stjernegalleriet skinne som det pleier å gjøre. Da tenker jeg på de store artistene som Silva, De Bruyne og Aguero.  Aguero har notert seg for 11 mål hittil denne sesongen, som absolutt er godkjent, mens De Bruyne og Silva kun har 3 mål til sammen. Det er ikke godt nok for å kjempe om tittelen. De kan heller ikke forvente at nyervervelsen fra Brasil, 19 år gamle Gabriel Jesus, skal bli redningen fra dag 1.

- Annonse -

Når det gjelder det defensive kan det virke som Guardiola sliter med å finne de rette spillerne. Mot Everton ble de straffet hardt hver gang de mistet ballen på egen bane halvdel. Kanskje han ikke har deriktige defensive spillerne til å utføre hans «spillestil»?

 

Siste 4 kamper:

Everton – City: 4-0

City – Burnley: 2-1

Liverpool – City: 1-0

Hull- City: 0-3

2-0-2

Skader: Gûndogan, Fernandinho

Tottenham:

Alt går på skinner for Tottenham om dagen. Det eneste skåret i gleden var at Verthongen måtte ut med skade i forrige kamp mot West Bromwich. Han blir ute i minst 6 uker. Pochettino ønsker nok allikevel å fortsette med suksessformasjonen 5-3-2 med tre midstoppere inn mot denne kampen. Både Wimmer og Davies kan fylle rollen til Verthongen i dette systemet. Trioen på topp, Eriksen, Alli og Kane har virkelig funnet formen. De har nesten en slags «telepatisk» evne til å finne hverandre og skaper sjanser i bøtter og spann. De har stått for 28 mål alene denne sesongen for Tottenham.

Siste 4 kamper:

Tottenham – West Bromwich: 4-0

Tottenham – Chelsea: 2-0

Watford – Tottenham: 1-4

Southampton- Tottenham: 1-4

4-0-0

 

Skader: Verthongen, Lamela

 

Spissduellen:

 

Navn: Harry Kane

Alder: 23 år

PL 2016/17: 13 mål og 2 assist

 

Navn: Sergio Aguero

Alder: 28 år

PL 2016/17: 11 mål, ingen assist.

Vi kan forvente en forrykende kamp i morgen mellom to offensive lag som alltid går på banen for å vinne. Så blir det spennende og se hvilket City lag som stiller opp i morgen. Vi vet hva de kan på sitt beste og skal de ha en sjanse mot et formsterkt Totenham, så bør de stille klare til kamp i morgen. Det kryr av gode teknikere i begge lag, og det kommer til å bli skapt mye sjanser, så dette bør bli god underholdning. Slå på skjermen kl. 18.30 på Tv2 Premier League i morgen og nyt kampen!

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -