Kampen på Aker Stadion som hadde alt

204
Molde FK
Molde logo

Molde spilte i kveld kvalifiseringskamp i Champions League mot kroatiske Dinamo Zagreb, et stort hinder i romsdølingenes drøm om å spille Champions League-fotball i høst. Kampen i Zagreb var allerede spilt og endte 1-1. Dette var et svært sterkt resultat for Molde og de hadde et godt utgangspunkt til dagens kamp foran egne supportere.

I 2012 røk Molde ut av Champions League-kvalifiseringen etter straffemiss av Magne Hoseth på overtid mot Basel. Straffer skulle vise seg å bli avgjørende også i kveld.

Romsdalslaget startet kampen svært sterk med flere småsjanser tidlig i kampen som toppet seg allerede 7 minutter ut i kampen. Molde fikk tildelt et straffespark og spissen Ola Kamara stilte seg opp for å ta det. Det gikk et stort sukk gjennom hele Aker Stadion i det 25-åring blåste ballen himmelhøyt over og stillingen var fremdeles 0-0.

Svak periode av Molde

Denne stillingen står seg ikke lenge. 10 minutter senere serverer Martin Linnes en hårreisende støttepasning mot Ethan Horvath. Pasningen når aldri frem til amerikaneren, men blir derimot snappet opp av 20-åringen Marko Pjaca som enkelt setter ballen mellom beina på sisteskansen.

Bare 3 minutter senere ender ballen igjen i nettet bak Ethan Horvath, denne gang etter at ballen spretter fritt i 16-meteren til Molde samt en kombinasjon av naivt og dårlig forsvarsspill og litt flaks sett med Dinamo Zagreb sine øyne. Sist på ballen var Arijan Ademi.

Kroatene forsetter trykket mot Moldemålet, og etter nye 3 minutter står det 0-3. På ny ser det ut som Moldeforsvaret sliter med klareringsvegring og ballen spretter til sist i hodet til unggutten Marko Rog og i mål.

Kjempet seg tilbake i kampen

2 minutter før pause brenner Etzaz Hussain til fra omtrent 18 meter og skaffer et ørlite håp til moldenserne, men like før pause får tornekrattet og resten av de som håper på Moldeseier i dag seg et nytt «slag i ansiktet». Unggutten Eirik Hestad blir felt i kroaternes 16-meter og dommer Michael Oliver peker korrekt på straffemerket nok en gang. Harmeet Singh blir tildelt straffen denne gang, men portugisiske Eduardo redder denne gang mesterlig. Molde hadde med andre ord to muligheter fra straffemerket i første omgang, men sviktet på to av to forsøk. Lagene gikk i garderoben med 1-3 på måltavlen.

I det andre omgang starter, er det tydelig at kroatene har store planer om å stenge igjen bakover. Til tross for dette klarer Molde noe heldig å spille seg gjennom forsvaret og det ender med at Eduardo på nytt feier ned Moldespilleren og lager straffespark. Denne gang er det Mohamed Elyounoussi som får prøve seg fra straffemerket. Han virker å være noe kaldere enn sine lagkompiser som fikk prøve seg tidligere og endelig setter Molde et straffespark i mål.

Selv om kampen startet så forferdelig for Molde, ble det nå mye mer nerve i oppgjøret ettersom de «kun» trengte to mål for å avansere i kvalifiseringen.

Etter 2-3-målet bølger kampen veldig og det går lang tid før seerne får et nytt høydepunkt. Høydepunkt er heller ikke det som kommer i første rekke for Molde. I det 72 minutt mister tilsynelatende Vegard Forren hodet noe og kommer susende inn i en takling som kan minne om den beryktede to-fotstakling. Han har allerede ett gult kort etter at han kjeftet på dommeren like før sidebytte og stopperen rusler slukøret av banen.

Utligning

Like etter at Vegard Forren ble utvist, stormer Eirik Hestad opp langs Moldes venstreside og slår et fantastisk innlegg. Ola Kamara sklir ballen i mål og nå er det for alvor kamp igjen på Aker Stadion. Molde trenger på dette tidspunktet kun ett mål for avansement.

Europa League venter

Molde kjemper med nebb og klør, men igjen klarer de ikke å prestere når det gjelder. Det siste som skjer i kampen er at Molde blir tildelt et frispark i svært god innleggsposisjon. Alle mann blir flyttet opp, men det hele ender med at finske Jonna Toivio blåser ballen himmelhøyt over mål. Ganske symptomatisk for hele kampen: De klarer ikke å gjøre det som trengs når de virkelig må. Moldenserne viser allikevel imponerende mental styrke gjennom å kjempe seg så til de grader tilbake i kampen, men det hjelper så lite. Molde er ute av Champions League for i år pågrunn av bortemålsregelen, og det ser ikke lyst ut med tanke på nye muligheter neste sesong heller dessverre.

Allikevel får de nå muligheten til å ta seg til gruppespillet i Europa League dersom de vinner over to kamper i play-off.

Allerede torsdag spiller Rosenborg, Odd og Strømsgodset sine returoppgjør i Europa League-kvalifiseringen og en kan fremdeles få en god sesong ute i Europa sett med norske øyne.