Kamprapport: Birmingham holdt Ipswich til uavgjort

191
Championship logo

Tøffe taklinger, omdiskutert straffespark og flust av sjanser. Ipswich og Birmingham ga oss en underholdende fredagskamp fra Portman Road.

Ipswich pangåpnet kampen og hadde allerede hatt to gode muligheter da det var spilt 7 minutter. Først på en corner da headingen fra Tommy Smith gikk like over. To minutter senere avsluttet Fred Sears like utenfor på halv volley etter flott forarbeid av den Arsenal-innleide kantspilleren Ainsley Maitland-Niles.

I det 10.minutt fikk vi kampens første omdiskuterte situasjon. David Cotterill gikk knallhardt og alt for seint til mot hjemmelagets Larsen Tourè. Waliseren fikk det gule kortet, men diskusjonene om at han kanskje burde hatt det røde vil nok diskuteres blant Ipswich-fansen resten av helgen.

I det 13.spilleminuttet kom venstreback Jonathan Ground frem på et flott initiativ. Han spilte vegg med Shinnie og avsluttet, men ble hindret av Dean Gerken i Ipswich-buret.

Men så, ni minutter senere, skulle det løsne for bortelaget. Et innkast som så helt ufarlig ut ble plutselig livsfarlig da Ipswich-stopper Chris Berra gled og forærte Birminghams Andrew Shinnie ballen. Han førte ballen noen meter før han la den videre ut til David Cotteril som banket ballen knallhardt i nettet. Bortelaget tok ledelsen, og kanskje ekstra surt for hjemmelagets supportere at det var Cotteril som var målscorer, med tanke på den tidligere situasjonen hvor han taklet vel tøft og fort kunne vært utvist.

En halvtime inn i kampen bestemte en ellers så frisk Maitland-Niles seg for å sette fart. Han parkerte tre Birmingham-spillere, inkludert Jonathan Spector som skled inn i Ipswich-spilleren etter at han hadde mistet ballen. Dommeren dømte straffe til Birminghams store frustrasjon, men riktig avgjørelse eller ikke, Spector ga dommer muligheten med en slik klønete inngripen. Undertegnede mener dommeren gjorde en strålende og korrekt avgjørelse. Brett Pitman var videre sikker fra straffemerket, og banket inn utligningen knallhardt og  lavt i høyre hjørne. Det ble med det og det sto 1-1 til pause.

Etter en jevn og severdig førsteomgang skulle det dreie seg mest om hjemmelaget i den andre omgangen på Portman Road. I det 52.minutt hadde de en meget god mulighet til å gå opp i 2-1. Etter litt flipperspill inne i boksen ble ballen til slutt reddet på strek av Birmingham-innbytter Paul Caddis.

Etter 64.minutter var det bortelaget som yppet seg litt. Clayton Donaldson tok et oppspill ned på brystet inne i sekstenmeteren og fikk vendt opp og skutt. En god blokkering fra Ipswich-stopper Tommy Smith berget vertene.

Men Ipswich skulle fortsette å male på. I det 68.minutt ble en corner stusset videre på første stolpe og rett til en særdeles uoppmerksom Luke Chambers og ballen skled utover linja til utspark fra mål. En meget stor sjanse om høyrebacken hadde vært mer våken.

Etter 72 minutter fikk Maitland-Niles stå alene og fyre av inne i boksen. En håpløs avslutning som gikk langt over mål. Synd for Ipswich og unggutten som er på lån fra Arsenal. Sett bort fra dette leverte han en meget bra kamp.

Ti minutter senere skapte hjemmelaget nok en sjanse og nok en gang var det på dødball. Innbytter Daryl Murphy fikk stå helt umarkert, men klarte likevel ikke å få headingen sin på mål.

Og det skulle skapes enda flere sjanser før kvelden var omme. I det 88.spilleminuttet vartet innbytterne Daryl Murphy og David McGoldrick opp med et flott veggspill. Avslutningen endte likevel utenfor fra sistnevnte og det sto enda 1-1.

Dommeren la til fem minutter og hjemmefansen kunne enda håpe på tre poeng og seier. Det skulle bare mangle slik hjemmelaget presset på denne omgangen. Tre minutter på overtid ble det slått et godt og hardt innlegg fra venstre og rett inn foran mål, men ingen Ipswich-spillere klarte å få en fot på den. Dermed endte det 1-1 på Portman Road mellom Ipswich og Birmingham. Et resultat bortelaget vil være mest fornøyd med.

Ipswich 1-1 Birmingham

Mål: 0-1 Cotterill 22′ (Shinnie) 1-1 Pitman str 32′ (Maitland-Niles)

Ballbesittelse: 53%47%
Avslutninger: 18-14
Avslutninger på mål: 4-4