Kamprapport: Målfattig og kjedelig kveld på Pride Park

139

Joda, det finnes definitivt morsomme 0-0 kamper. Kampen mellom Derby og Burnley derimot, var definitivt ikke en av disse.

Foran oppgjøret hadde Derby slitt litt i ligaen i forhold til forventningene og da spesielt på hjemmebane hvor de sto uten seier foran mandags-kampen mot Burnley. (0-2-1) Bortelaget var på sin side inne i en god stim med fire seire på rad etter en treg start. Alt var duket for et skikkelig bra Championship-oppgjør denne kvelden.

Førsteomgangen var som den ofte har vært når Derby har spilt hjemme på iPro Stadium (eller Pride Park om du vil), hvor hjemmelaget har ballen mye og varter opp med mye bra pasningspill og kombinasjoner. Men kampens første sjanse kom faktisk på et utspill fra Scott Carson som nesten gikk helt gjennom til Chris Martin. Burnley-keeper Tom Heaton kom såvidt først på ballen og avverget, men en brukbar sjanse for The Rams.

Så skulle det gå mange minutter før det skjedde noe. Derby spilte ball, men slet med å komme gjennom et kompakt Burnley-lag. Som så mange andre ganger med Derby denne sesongen, manglet det litt på den siste tredjedelen og den siste pasningen.

Etter 40 minutter fikk bortelaget fra Lancashire et hjørnespark. Ballen dalte ned på fem meter omtrent og Sam Vokes fikk et touch på ballen. Dessverre for The Clarets var deres tidligere stopper-bauta Jason Shachell i veien og ryddet unna for Derby. Slik han så ofte gjorde da han spilte på Turf Moor.

Like før pause skulle også hjemmelaget få en mulighet. Et flott angrep ble rullet opp og ut mot høyre. Johnny Russel fant høyreback Christie på overlapp som slo hardt inn foran mål. Høyreback hos Burnley, Tendayi Darikwa, berget ballen unna i siste liten, men det var et flott angrep og en god sjanse for hjemmelaget. Likevel, det sto 0-0 til pause etter en sjansefattig omgang.

Andreomgangen skulle bli ganske lik som den første og det var tydelig at det var Derby som ville mest denne mandagskvelden. Etter 52 minutter fikk Richard Keogh gå opp alene og heade etter en corner. Headingen gikk over målet og vi fikk ikke den tidlige scoringen i andreomgang som vi håpet på.

Kampen fortsatte i samme spor de neste 25 minuttene og kampen utviklet seg til en «første målet vinner kamp». I det 77.minutt var Keogh nok en gang nære etter hjørnespark. Burnleys Darikwa var nok en gang den reddende engelen og berget ballen på streken.

Noen få minutter senere var bortelaget på en sjelden visitt i angrep. Jason Schakell forærte sin tidligere lagkamerat George Boyd ballen. Han fant Sam Vokes 45 grader ut, men den Walisiske spissens avslutning lignet mer på Sunday League enn Championship og ballen endte utover sidelinja. Et skikkelig sleivspark kan man si.

Og Vokes skulle få enda en sjanse. Nok en gang mottok han ballen i god posisjon inne i boksen, men avslutningen var forferdelig puslete og Scott Carson kunne bare plukke den rolig opp.

Kampen tikket nærmere og nærmere 90 minutter, men hjemmelaget skulle klare å skape èn mulighet til. Johnny Russel kom rundt på sin høyrekant og la inn til Chris Martin som bommet på ballen og Burnley fikk klarert unna ganske greit. Like etter skulle Martin klare å treffe ballen da han fyrte av et brukbart skudd fra 20 meter. Dessverre for et hjemmepublikumet som fortsatt ikke har fått sett laget sitt ta en tre-poenger, reddet Tom Heaton skuddet uten store problemer.

Dermed endte kampen 0-0. Et resultat Burnley naturligvis vil være mest fornøyde med. Både i form av hvordan kampen var og hvordan tabell-situasjonen er. En kamp hvor Derby var gode frem til 25 meter der de møtte et Burnley som gjorde god forsvarskamp.

Derby 0 – 0 Burnley