Kampreferat cupens 1.runde: Bergsøy- Aalesund 0-3 (0-1)

Bergsøy tok i mot AaFK til første runde i NM med et håp om å gjenskape skrellen mot samme lag i fjor. Men akrobatikk og en dobbel fra Torbjørn Agdestein gjorde at marerittet ikke gjentok seg for storfavoritten fra Ålesund.

141

Tangotrøyene tok tidlig kommando, og skapte en del farligheter de første 20 minuttene og vartet opp med mye lekkert angrepsspill. 0-1 kom da Kristoffer Hay slo et godt innlegg fra sin høyre midtstopper posisjon, og legget ble møtt av pannebrasken til Torbjørn Agdestein som stanget ballen i garnet. Etter hvilen doblet samme mann ledelsen etter en strålende avslutning. Resultatet kunne dog ha vært annerledes dersom Bergsøy hadde fått straffesparket de ble snytt for like etter pause.

Dagens høydepunkt kom da gjestene fikk frispark på 20 meter. Der Bergsøy sin keeper kanskje hadde ventet innlegg, banket dagens AaFk kaptein Ståle Steen Sæthre frisparket lekkert i lengste hjørnet, og feiret med å slå hjul og en baklengs salto. Dermed har tangotrøyene kommet over første veien på hinderet mot Ullevaal. Både i fjor og i 2016 røk de ut mot inntatt dårligere lag på bortebane,  Bergsøy i fjor (1-2) og Brattvåg i 2017 etter straffesparkkonkurranse.

Slik stilte Aalesund (med spillerbørs): Tarjei Aase Omenås 5 – Kristoffer Hay 5- Håvard Mork Breivik 4 – Ståle Steen Sæthre (C) 7- Tega George 5 – Markus Karlsbakk 6- Izunna Uzochukwu 5- Erikson Spinola Lima 6-  Isak Dybvik Maatta 5 – Pape Habib Gueye 5- Torbjørn Agdestein 9 BB