Kampreferat: Fredrikstad vs Falkenberg

348

Fredrikstad tok i dag mot det nyopprykkede Allsvenskan laget Falkenberg til kamp på Fredrikstad stadion. Det ble forventet enveiskjøring fra svenskene men rødbuksene imponerte.

Fredrikstad startet bra og tok umiddelbart over kampen, overtaket ble bedre og bedre og de skapte flere gode muligheter. Etter 27 minutter slo Oscar Lopez Borgersen en ball i bakrommet til gjestene, den fikk Sellin tak i og var iskald alene med Hampus Nilsson og FFK tok ledelsen fullt fortjent. Falkenberg skapte et par halvsjanser men hadde ikke mye og komme med. Men hjemmelaget fortsatte og presse og fikk enda en scoring like før hvilen Sellin kom seg igjen alene på venstresiden, denne gangen reddet Hampus Nilsson men på returen var Maikel Nieves og trillet ballen rolig inn til 2-0. Det var også resultatet til pause.

Og etter hvilen fortsatte FFK presset, og skapte mange store muligheter, inkludert et skudd i tverrliggeren og mange andre gigantiske sjanser, så det var nesten utrolig at ballen ikke gikk i mål. Gjestene hadde ingenting å komme med og ble totalt rundspilt av PostNord laget. Men etter 87 minutter fikk gjestene svenskene straffe etter dytting i feltet ved et frispark. Edi Sylisufaj steppet frem men Håvar Jenssen var helt nede i hjørnet og fikk et lite tutch på ballen og den gikk i stolpen.

Dermed rant kampen ut i 2-0 til hjemmelaget som er ett knallsterkt resultat. De var ekstremt imponerende spillemessig og svenskene sleit både offensivt og defensivt. Falkenberg fikk da en dårlig generalprøve før seriestarten hjemme mot Örebro neste helg.