Kampreferat Notodden- Aalesund 0-1 (0-0)

Aalesund dro med buss til Notodden for å hente tre poeng. Det ble en tøff og jevn kamp, men det var gjestene som tok alle poengene tilslutt, takket være Jørgen Hatlehol sitt andre mål på fem kamper.

234

Det var bortelaget fra Ålesund som tidlig tok kommando, og både spillmessig og i ballinnhav var de det beste laget. Men Notodden var farlige på kontringer, så gjestene tok ikke for mye risiko i det offensive spillet. Den første skikkelige muligheten kom allerede etter fem minutter, da Pape Habib Gueye utfordret et ryggende Notodden forsvar og fikk god tid til å stille inn siktet, men skuddet hans gikk utenfor mål.

Midtveis i første omgang kom Notodden sin første mulighet. Aboubakar Ibrahim kom til avslutning etter et innlegg fra høyre, og avslutningen endte med en strålende redning av Andreas Lie i Aalesund- målet.

Notodden fikk en halvsjanse på en kontring etter en gjennombruddspasning mot spissen Martin Brekke, men en våken Andreas Lie var utenfor 16-meteren og fikk klarert.

Sju minutter ut i andre omgang scoret gjestene ved Jørgen Hatlehol. Aron Thrandarson kom seg rundt sin oppasser og slo inn til Pape Gueye. Avslutningen hans ble blokkert, men på returen hadde Hatlehol tatt turen inn i sekstenmeteren og avsluttet hardt og lavt i mål forbi Jonathan Johansson i Notodden- målet. Etter dette tok Notodden flere sjanser, og flyttet laget høyere opp i banen.

Fem minutter før full tid ble Martin Brekkes innlegg farlig, da det var på vei rett i mål, men Andreas Lie var årvåken og fistet ballen over tverrligger. Helt på slutten var han den store forskjellen på tre og ett poeng for gjestene fra Ålesund, da han først stoppet skuddet fra Kjetil Tøsse, før han også stoppet returen fra Martin Brekke. I det 80.minutt ble nevnte Brekke erstattet av snart Brann-klare Erlend Hustad, uten at han klarte å sette ballen i mål. Dermed tok gjestene med seg alle tre poengene hjem fra bluesbyen, og samtidig sin tredje 1-0 seier for sesongen.

Slik stilte lagene( med spillerbørs): Aalesund (3-5-2): Andreas Lie 6- Ståle Steen Sæthre 6- Jonas Grønner 6- Daniel Leo Gretarsson 6- Jørgen Hatlehol 7 BB -Aron Elis Thrandarson 6- Niklas Fernando Nygård Castro 6- Fredrik Carlsen 5- Holmbert Fridjonsson 6- Pape Habib Gueye 4(Izunna Uzochukwu fra 72.)

Notodden(4-3-3): Jonathan Johansson 4- Josh Robson 4 (Kjetil Tøsse fra 75.) – Martin Strange 5 (Morten Renå Olsen fra 75.) – Steffen Jenssen 6- Christian Dahle Borchgrevink 4- Martin Holmen 5- Henrik Gustavsen 5- Gaston Salasiwa 6- Andre Bakke 6 (Erlend Hustad fra 83.) – Aboubakar Ibrahim Aliyu 5- Martin Brekke 4