Kan bli fullstendig terminlistekaos om Sevilla blir nummer sju

460

Det er en ganske stor sjanse for at Sevilla blir nummer sju i La Liga, og det vil skape hodebry for det spanske fotballforbundet.

Hvis Sevilla blir nummer sju, går de inn i andre kvalifiseringsrunde i Europa League som spilles 26. juli og 2. august. Den tredje runden spilles 9. og 16. august, mens det blir play-off 23. og 30. juli. Dermed kan seks torsdager bli booket for Sevilla gjennom siste uke av juli og hele august.

Dette er en tøff start for hvilket som helst lag, men poenget med saken er at Sevilla også skal spille Supercopa de Espana mot Barcelona. De skal spille den fordi de kom til cupfinalen, og møter seriemester Barcelona. Vanligvis spilles disse kampene hjemme og borte.

Noen dato for disse kampene er ikke satt ennå. Ligaen starter igjen helga 18. og 19. august, så det er en dato som ikke kan vurderes. En mulighet er å spille en kamp, søndag 12. august, skriver Marca.

- Annonse -

Skulle et slik kompromiss bli vedtatt, må kampen spilles på nøytral grunn.

Foreløpig er dette hypotetisk, men Sevilla ligger på sjuendeplass og med lokalderby mot Real Betis i dag borte og hjemmekamp mot Alaves i siste serierunde, er sjansen stor for at de ender akkurat på sjuendeplass. Det vil i så fall gi en tidlig og meget kamptett start på sesongen for årets kvartfinalister i Champions League.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -