Kan Mourinho bringe hjem trofeet for Tottenham denne sesongen?

222
Jose Mourinho Foto: Aleksandr Osipov, Wikimedia

Det er tolv år siden Tottenham sist brakte hjem trofeet, men nå som laget har satt sin lit til Jose Mourinho er det nytt håp for klubben. Den legendariske treneren har tidligere vist sine ferdigheter med elite lag som Inter Milan, Chelsea, Manchester United og Real Madrid. Spente fans har spurt seg selv om dette endelig blir sesongen hvor trofeet blir med hjem til Tottenham Stadium, men når de har spurt om sine forventninger har Mourinho besvart fansen med taushet.

Behold roen og spille fotball

Når Mourinho tidligere ble intervjuet av Football London hadde han følgende å si om strategien fremover «Det handler ikke om følelser. Som jeg sier hver uke vi fokuserer på den neste kampen, om den neste kampen er Europe League, så er Europa League viktig, hvis neste kampen er i cup så er cup viktig og dersom neste kampen er i Premier League, ja, så er Premier League det viktigste.»

Mourinho har en unik evne til å fokusere på kortsiktige mål uten å miste sitt langsiktige mål. Dette har gjort han til en trener med få likestilte og et skap fullt av trofeer. Med tre seire og en uavgjort på de siste fem kampene har Mourinho blitt en favoritt hos fansen som ser klubben godt på vei mot en ny æra av storhet og trofeer. Fansen er derimot ikke de eneste som er optimistiske for klubbens fremtid og den svenske spillgiganten Nordicbet har rangert Tottenham som den fjerde mest sannsynlige kandidaten til å ta seieren i sesongens EPL. Dette lover godt for klubben som kun overgås av fjor årets vinner Liverpool, samt favorittene Manchester City og Manchester United.

Spillerne gir alt

Mourinho ligger godt an til å starte med flagget til topps etter seier mot Brentford 2-0 i Carabao Cup. Dette setter laget på kurs mot Wembley for første gang siden 2015 hvor de vil møte Manchester City. Seier her vil sørge for at Mourinho forbigår legender som Sir Alex Ferguson og Brian Clough sine rekorder på seier ved 4 anledninger. De tidligere seierne var med Chelsea i 2005, 2007 og 2015, samt med Manchester United i 2017.

- Annonse -

En seier her vil ikke bare gjøre Mourinho til en av de mest vinnende i Engelsk fotball, men vil også sørge for det første trofeet til Tottenham, siden Juan Ramos ledet laget i seier mot Chelsea i 2008 League Cup. Den nye treneren virker håpefull på at dette endelig blir vendepunktet for Tottenham, og har historikken til å vite hva han snakker om.

Når treneren ble intervjuet etter seieren mot Brentford påpekte han at det var en ny vilje og lyst på trofeet som herjet i garderoben. Fansen setter sin lit til Mourinho, mens selv sier han at det er spillerne som har funnet tilbake til lidenskapen for spillet og samholdet har brakt en ny periode med glans over Tottenham.

90 minutter unna et trofe

Det er mye som avgjøres på kampen mot Manchester City i April. Når Tottenham møter Manchester City vil det ikke bare gi en mulighet for Tottenham å komme ut av tørken, men også heve Mourinho over legender som Sir Alex Ferguson og Brian Clough som begge har vunnet cup ved fire forskjellige anledninger. Man forventer derfor stor spenning til utfallet av kampen og ikke minst oppløpet frem til den avgjørende kampen.

Lojale Tottenham-fans har kunne fryde seg over at laget er tilbake på en winning-streak, men det gjenstår å se om laget klarer holde det enorme presset oppe når sesongen nå starter opp igjen. Selv om Mourinho er klar på at laget har funnet tilbake til sin vinner mentalitet gjenstår det fortsatt å se hvordan laget klarer levere gjennom sesongen. Det råder derimot liten tvil om at den 138 år gamle klubben har mye å bevise og med ny trener ligger alt til rette for å bringe laget tilbake til gamle høyder.

Laget har investert tungt i unge talenter og det finnes få trenere i Europeisk fotball som er bedre egnet til å sette sammen et helt nytt vinnerlag enn det Mourinho er i stand til. Det viser derfor stor tillit fra klubbformann Daniel Levy og styret i klubben. Med hele 13 nye spillere signert til klubben ligger det godt til rette for at momentet skal opprettholdes og klubben fortsette sin stadig mer målrettede ferd mot nye trofeer til å pryde Tottenham Stadium. Det kan bli spesielt spennende å se hva Mourinho har i tankene for talenter som Giovani Lo Celso og Sergio Reguilon, som begge kommer fra topplag i La Liga. Det er derfor bare å smøre seg med tålmodighet og se hva som ligger i kortene nå som Mourinho har tatt føringen på laget.

Engelsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger engelsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -