Kan RBK forsvare gullet fra i fjor?

150

Rosenborg Ballklubb vant som kjent både Tippeligaen, og Norgesmesterskapet i 2015. Spørsmålet kan trønderne forsvare sine titler fra forrige sesong.

Etter en enorm sesong forrige sesong for Rosenborg Bk, er det mange som lurer på om dem kan forsvarer Seriemesterskapet, men også Norgesmesterskapet. Klubben som har i løpet av vinteren har solgt Tobias Mikkelsen, Alexander Søderlund, og lagets beste spiller som ble kåret av Kjernen supporterne til årets spiller, Ole Sælnes.

Men laget har også hentet inn flere spennende spillere i form av Christian Gytkjær fra Haugesund, han er hentet inn som erstatter for fjorårets toppscorer Alexander Søderlund, men dem har ikke bare hentet inn Gytkjær. Dem har også overraskende hentet inn australieren Alexander Joseph Gersbach som spilt for den australske klubben Sydney. Gersbach er hentet inn for å erstatte Mikael Frank Dorsin.

Inn har også tidligere Odd Grenland spilleren Elba Rashani som er på lån fra danske Brøndby.

- Annonse -

Elbasan «Elba» Rashani er født i Hillerstorp i Sverige, men er oppvokst i Kragerø og Bø i Telemark.

Elba debuterte for Skarphedins A-lag i mai 2009, kort tid etter at han hadde fylt 16 år, og markerte seg med å score begge lagets mål i debutkampen mot Ulefoss.

Etter sesongen ble han hentet til Odd Grenland, opprinnelig med tanke på juniorsatsing, men gode treningsprestasjoner, kombinert med en tynn stall, gjorde at han fikk proffkontrakt allerede fra 1. april 2010.  Den 24. juli 2014 ble Elba solgt fra Odd til Brøndby for litt over seks millioner koner.

-Den 11. januar 2016 ble Rashani lånt ut fra Brøndby til Rosenborg Ballklub ut 2016-sesongen, med opsjon på kjøp.

Det er hvert fall mange som tipper Rosenborg helt i toppen, for de har størst budsjett, en spillerstall som ser sterk ut, og ikke minst tradisjonener for å hevde seg i toppen. I tillegg har Kåre Ingebrigtsen god tilgang på unge talenter fra egen stall, fra Ranheim og resten av fotballmiljøet i Trøndelag.

Det rapporteres om en trygghet og stabilitet i forsvarsspillet som gjør at de ikke skal gå på de smellene de gjorde på tampen av fjorårssesongen. Rosenborg har også en veldig god miks aldersmessig. De ser nå resultatet av arbeidet i egen ungdomsavdeling. Og med meritterte spillere, som har vunnet mye tidligere i karrieren.

 

 

 

Laget har startet bra etter dem avsluttet sesongen, med å vinne Norgesmesterskapet. Klubben skal også prøve å kvalifisere seg til Champions League dette året.  I vinterens treningskamp har Kåre Ingebrigtsen valgt å  teste ut ny formasjon.  Rosenborg er gode nok til å vite hva som må til for å forsvarer det de vant forrige sesong. Dem er også spådd av flere til å vinne et av titlene denne sesongen også.  Men da må klubben unngå for mye salg av spillere, men muligens må dem hentet inn en eller to spillere.

 

 

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -