Kaos i Napoli: Al Thani til unnsetning?

202

Sesongstarten har ikke gått ifølge planen i Napoli.

Ancelottis mannskap var forventet å være Juventus’ største rivaler i gullkamp som de har vært for mestparten av Den Gamle Dame sin storhetstid gjennom 2010-tallet.
Laget virket moden og erfaren nok med rutinerte spillere og noen nye viktige spillere. Derimot ligger de bare på 7. plass med 19 poeng i 12 runder, hele 13 poeng under Juventus og fem under høstens sensasjon Cagliari som nyter en helt overraskende fjerde posisjon.

Greit i Mesterliga, grått i Serie A

Napoli har knapt imponert i år. Defensive svakheter tidligere i sesongen ble fikset på bekostning av angrepspillet. Og når de prøver eller trenger å bli mer offensive sliter forsvaret igjen.
Den prestisjefulle seieren mot Liverpool i Mesterliga har hittil vært det eneste lysepunktet i en ellers tafatt innsats.
Avansement i Europa er fortsatt aktuell men Erling Braut Haaland sine mål har gjort det temmelig vanskeligere enn forventet.

I serien er situasjon verre og humøret har blitt tyngre med hver ny dårlig resultat. Eier Aurelio De Laurentiis straffet laget med obligatorisk treningsleir før oppgjøret mot RB Salzburg. En unpopulær avgjørelse fra begynnelse som førte til mytteri etter kampen da eieren krevde at alle skulle tilbake til leieren.
Ancelotti ditsjet presskonferansen og spillerne dro hjem. Det finnes fortsatt uro i troppen men landslagspause kan hjelpe litt.

- Annonse -

Mafia, avhopp og qatarske penger

Om det sportslige ikke var bekymrende nok har kriminalitet i byen påvirket laget. Ran, hustyveri og trusler til spillere og familie har vært et konstant problem og har økt i det siste med Allan og Zielinski som ofre.

Rykter går at det kommer til å bli en travelt overgangsvindu i januar. Noen nøkkelspillere som Callejón og Mertens kan forsvinne allerede før kontrakten går ut i juni. Andre profiler, Koulibaly, Zielinski og til og med lokalgutt Insigne (som har blitt utsatt for sterke kritikker) er til salgs for regnskapets skyld. Og for garderoben stemnings og.

Det er bare stjernene som vekker interesse. Ifølge Daily Mail skulle Sjeik Al Thani, PSG-eier, ha tilbudt De Laurentiis 560 millioner euro (rundt 6 miliarder kroner) for klubbens aksjemajoritet.
Filmmagnat har likevel takket nei. Han vurderer Napoli minst 800 millioner og har tilsynelatende ikke hensikt å selge likevel.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -