Karlsruher SC har rykket opp til 2. Bundesliga – Spenning i nedrykksstriden

170

Karlsruher SC er tilbake i 2. Bundesliga. 4-1-seieren mot Preußen Münster sikret opprykket fra 3. Liga. SV Wehen Wiesbaden har sikret kvalifiseringsplassen, mens Fortuna Köln har rykket ned. Fem klubber kjemper fortsatt mot nedrykk.

Preußen Münster – Karlsruher SC 1-4

Karlsruher SC var kun én seier unna 2. Bundesliga og sikret opprykket i Münster. Etter en jevn begynnelse der Münster hadde den største muligheten, sendte Marvin Pourie Karlsruhe i ledelsen etter litt over en halvtime. Rett før pausen økte Damian Roßbach.

Etter pausen scoret Anton Fink og Martin Röser i løpet av tre minutter og sørget for at kampen var avgjort etter en drøy time. Martin Kobylanskis scoring og det andre gule kortet til Münsters Sandrino Braun var kun relevante for statistikken.

To år etter at klubben rykket ned fra 2. Bundesliga og ett år etter den mislykkede kvalifiseringen mot Erzgebirge Aue, er Karlsruhe dermed tilbake på Tysklands nest øverste nivå.

– Det var et hardt stykke arbeid å bygge opp noe nytt etter mange tilbakeslag. At vi klarer å rykke opp med fire bortemål i dag, er fremragende. Jeg har alltid påpekt at vi trenger lagånd og disiplin, sa Karlsruhes trener Alois Schwartz etter kampen til sportsavisen kicker.

SV Wehen Wiesbaden – VfL Osnabrück 1-0

Wehen Wiesbaden har også sjansen til å rykke opp, men må spille to flere kamper. Mot Osnabrück, som allerede rykket opp i påsken, sikret Wehen tredjeplassen.

Begge lag var meget offensive i første omgang og kom til mange store sjanser. Patrick Schönfeld var dog den eneste spilleren som klarte å få ballen i mål.

Dette endret seg i andre omgang. Wehen stod trygt i forsvaret og lot ikke serielederne komme til mange flere muligheter. Hjemmelaget hadde selv flere sjanser til å øke ledelsen, men misbrukte alle sammen. Til slutt vant Wehen likevel fortjent og har fortsatt sjansen til å rykke opp.

Hallescher FC – Eintracht Braunschweig 1-0

Halle, derimot, ligger fire poeng bak Wehen og har ingen muligheter til å nå opp til kvalifiseringsplassen. Mot Braunschweig hadde hjemmelaget overtaket, men skapte få sjanser. Bentley Bahns straffespark etter en halvtime sendte vertene likevel i føringen.

Etter scoringen og særlig i andre omgang kom Braunschweig til en del farlige situasjoner. Gjestene var dog ikke effektive nok foran målet. Mens Halle er sikret fjerdeplassen, har Braunschweig mye å spille for i den siste serierunden. Laget ligger tre plasser og to poeng foran nedrykksplassen og tar imot Energie Cottbus neste lørdag.

Energie Cottbus – VfR Aalen 2-1

Etter seieren mot Aalen, som allerede har rykket ned, har Cottbus like mange poeng som Braunschweig, men dårligere målforskjell. Jürgen Gjasula belønnet vertene etter en sterk åpning. Deretter våknet Aalen. Nicolas Sessa konverterte et straffespark og sørget for nervøsitet i Cottbus-leiren.

Etter pausen kunne Aalen ha tatt ledelsen. Det tok en stund før Cottbus kjempet seg inn i kampen igjen. Vertene dominerte mot slutten av kampen og Jose-Junior Matuwilas scoring et kvarter før slutt sikret Cottbus tre viktige poeng.

SV Meppen – FC Carl Zeiss Jena 0-1

Tre viktige poeng fikk også Jena som dermed ligger ett poeng og én plass over streken. I en sjansefattig kamp scoret Maximilian Wolfram det avgjørende målet. Jena kan berge plassen på egenhånd mot 1860 München neste lørdag. Meppen ligger trygt i ingenmannsland på tabellen.

SG Sonnenhof Großaspach – FSV Zwickau 5-2

Rett under streken ligger for øyeblikket Großaspach. Etter en god begynnelse sendte Makana Baku hjemmelaget i ledelsen etter elleve minutter. Ronny König utlignet, men Dominik Pelivan svarte omgående. Rett før pausen økte Timo Röttger til 3-1.

Toni Wachsmuth sørget for ny spenning i andre omgang, men Pelivans andre scoring for dagen beroliget Großaspach-supporterne. Tolv minutter før slutt avgjorde Röttger kampen for godt. På grunn av målforskjellen og kampen mellom Braunschweig og Cottbus, berger Großaspach plassen ved å slå Fortuna Köln neste lørdag.

SpVgg Unterhaching – Sportfreunde Lotte 3-0

Unterhaching har allerede berget plassen etter seieren mot Lotte, mens Lotte står foran en vanskelig oppgave neste helg. Etter litt over fem minutter scoret Luca Marseiler kampens første mål. Vondt ble til verre for Lotte da Matthias Rahn fikk et tvilsomt rødt kort tre minutter før pausen.

I andre omgang avgjorde Orestis Kiomourtzoglou og Stefan Schimmer kampen. Lotte ligger dermed på 18. plass, tre poeng bak Jena. Neste lørdag tar Lotte imot Würzburg.

TSV 1860 München – Fortuna Köln 3-2

Fortuna Köln har rykket ned etter tapet mot 1860. Etter drøye 20 minutter sendte Benjamin Kindsvater hjemmelaget i ledelsen. Åtte minutter senere hadde Köln snudd kampen: Thomas Bröker utlignet og Moritz Fritz’ konverterte et straffespark.

Minuttene før og etter pausen skulle dog vise seg skjebnesvangre for Köln. I det siste minuttet før pausen utlignet Sascha Mölders. Rett etter hvilen fikk Bernard Kyere-Mensah sitt andre gule kort.

Med én mann mindre på banen var Köln deretter hardt presset. Laget var langt unna de livsviktige tre poengene, skapte ingen muligheter og slet med å forsvare seg. Prince Owusu sendte Köln til Regionalliga fem minutter før slutt. Etter fem år i 3. Liga forsvinner Köln dermed fra tysk profesjonell fotball.

Hansa Rostock – KFC Uerdingen 05 1-1

I en av rundens få kamper uten relevans for opp- og nedrykk delte Rostock og Uerdingen poengene. Oliver Hüsing scoret for hjemmelaget. Connor Krempicki utlignet ni minutter senere. Sett under ett var vertene best, men klarte ikke å utnytte sjansene.

Würzburger Kickers – 1. FC Kaiserslautern 2-0

Selv om Kaiserslautern skapte noen gode muligheter, var Würzburg best. Vertene styrte kampen og produserte flest sjanser. Orhan Ademi scoret kampens første mål etter sju minutter. I andre omgang satte Dominic Baumann ballen i mål og avgjorde kampen.