Keepertabbe og sjansesløseri: Düsseldorf tapte mot Mainz

105

(Düsseldorf – Mainz 0-1) Fredagskampen i Bundesliga var preget av en god og en dårlig keeperprestasjon. Mens Mainz-keeperen Robin Zentner vartet opp med flere sterke redninger, var Düsseldorfs Michael Rensing svært delaktig i det avgjørende målet.

Düsseldorf var best i hele første omgang. Særlig Dodi Lukebakio, som scoret tre mål mot Bayern München forrige helg, var aktiv i Düsseldorfs angrepsspill. Etter åtte minutter hadde belgieren nesten utnyttet en feilvurdering av Mainz-keeperen Robin Zentner, men Daniel Brosinski klarte å klarere. Rundt ti minutter senere reddet Zentner mot spissens skudd.

Mainz mistet ballen ofte på midtbanen og klarte ikke å bygge opp et strukturert angrepsspill. Düsseldorf var flinke til å komme seg til sekstenmeteren etter å ha vunnet ballen, men klarte ikke å utnytte de gode situasjonene.

Rett før pausen sørget Brosinski for Mainz’ farligste situasjon i første omgang, men Michael Rensing reddet det direkte frisparket.

14 sekunder etter pausen hadde Mainz-backen Aaron nesten scoret selvmål da spanjolen styrte et innlegg mot eget mål. Zentner var våken og reddet.

Deretter skjedde det ikke mye på en stund. Düsseldorf klarte ikke å sette like mye press på Mainz’ midtbane som i første omgang. Gjestene ble tryggere med ballen, men uten at de klarte å komme til sjanser.

Etter 66 minutter scoret Mainz litt ut av det blå. Robin Quaison spilte en fin pasning i løpet til Jean-Philippe Mateta. Mateta gikk forbi Robin Bormuth og skjøt fra skrått hold. Ballen gikk nesten rett på Rensing, men keeperen lot den likevel gå i mål.

Fem minutter senere var Düsseldorf nære utligningen. Niko Gießelmann headet mot hjørnet og Zentner vartet opp med nok en god redning.

Deretter tok det tid før Düsseldorf ble farlige på nytt. Først to minutter før slutt spilte Takashi Usami en fin pasning på Rouwen Hennings. Spissen fikk avslutte fra meget god posisjon, men på nytt reddet Zentner sterkt.

Zentner reagert også bra mot Benito Ramans skudd to minutter senere og mot Gießelmanns volley-forsøk på overtid. Ettersom Raman headet så vidt forbi lengste stolpe etter det påfølgende hjørnesparket, tok Mainz med seg alle tre poeng fra Düsseldorf.

[pro_ad_display_adzone id=»45409″ info_text=»- Annonse -» info_text_position=»above» font_color=»undefined» font_size=»11″]