Khedire ute med hjerteproblem

200

Juventus’ midtbanespiller måtte legge seg under kniven i morges for å fikse en arytmi han oppdaget for noen dager siden.
Operasjonen var vellykket og Khedira er forventet tilbake på fotballbane om rundt én måned. Han skal derfor miste Mesterligaoppgjørene mot Atletico Madrid og en del Serie A kamper.

Tyskeren følte litt ubehag under tirsdags trening. Medisinske undersøkelser bekreftet en uregelmessig hjertevirksomhet som ikke kunne behandles bare med legemidler og kirurgi var den beste løsningen.

En hjerteskjærende liste

Overraskende nok er hjerteproblemer en relativt vanlig hendelse i fotball selv om spillere ser ut som unge, friske proffer som trener daglig og jobber med kroppen.
Milans nysignering Ivan Strinic har vært ute med en liknende skade siden forrige sommer. Antonio Cassano hadde en alvorligere episode i høst 2011, ble operert og mistet nesten hele sesongen.
Nwankwo Kanu er kanskje den mest kjente for han var det første store navnet som slapp unna bare med skrekk pga sin hjerte. Inter signerte ham fra Ajax i 1996 men vanlige undersøkelser viste at han hadde en misdannet aortaklaff. Karrieren hans og til og med livet var i fare. Inters eier Massimo Moratti betalte for operasjonen og Kanu var endelig tilbake i 1998 før overgangen til Arsenal.

Dessverre var mange fotballspillere ikke like «heldige» og de hadde alvorlige hjerteepisoder, ofte på bana, med fatalt utfall.
Davide Astori, Cheick Tioté, Pier Mario Morosini, Daniel Jarque, Antonio Puerta, Miklos Feher og Marc-Vivien Foé er blant de største profiler som mistet livet. Dødstaller er vel høyere blant halvproffene og amatørene, i lander og på nivåer hvor testene er ikke like grundige.
I Norge kom Carl-Erik Torp veldig nære på men lykkelig han overlevde.
Khediras situasjon skal trolig gjenåpne debatten om helse til fotballspillere og også gamle konspirasjoner om doping og andre ulovlige og livsfarlige praksiser.

- Annonse -

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -