Kjempestart av Leicester ble til 3 viktige poeng.

162

Sesongen til Leicester har vært en ganske annen en fjorårets sesong. Fem kamper på rad uten seier i ligaen før denne kampen, og 0-5 tap mot Porto med ett reservepreget Leicester lag. I dag måtte de også unnvære Danny Drinkwater (kort) og Kasper Schmeichel (skadet). Manchester City lå på fjerde plass før denne runden, og måtte unnvære Sergio Agüero, Nicolâs Otamendi og Fernandinho som soner med kort. Raheem Sterling og Vincent Kompany sliter med skader og var også usikre til kampen. Hele 17 poeng skilte disse lagene før kampen startet.

Leicester var raske ut av startblokkene

Det ble en sjokkåpning av denne kampen. Tilskuerne hadde knapt satt seg før Jamie Vardy mottok ballen fra Slimani og Vardy plasserte ballen fint bak Bravo i City målet. 1-0 før tre minutter var spilt. Men denne knallåpningen var ikke ferdig. Etter 5 min mottok Slimani ballen ganske upresset inne i feltet og la den ut til Andy King som fra ca. 17 meter klinte ballen under tverrliggeren. 2-0 til Leicester. Claudio Bravo i City målet hadde såvidt fingertuppene på den. Snakk om start på denne kampen av Leicester. Manchester City har slitt defensivt hele denne sesongen og etter denne starten kan man neppe friskmelde de riktig enda. Leicester’s Danny Simpson pådro seg et gult kort etter 19 min.

Ikke ferdigscoret

Etter 21 min så skjedde det igjen. En langpasning fremover lykkes så til de grader og Mahrez med en gedigen pasning til Jamie Vardy. Vardy gjør ingen feil og runder keeper Bravo fint å setter ballen i mål 3-0 til Leicester. Manchester City fikk en verst tenkelig start på denne kampen, men Leicester hadde så langt i kampen mest lyst og løp City i senk. Manchester City fikk sin største sjanse i kampen så langt etter en corner i det 31. minutt. Kevin De Bruyne slo corneren, en stuss fra Fernando havnet til Kolarov som headet ballen like utenfor målet til Leicester. Manchester City hadde store problemer med å holde ballen i laget og Leicester forsvarte seg godt. Men City kom mye mere med det siste kvarteret av første omgang. Etter 40 min gikk Albrighton i en takling med Navas, frisparket endte i en halvsjanse til Manchester City. Ballinnehavet etter første omgang var 79% til Manchester City og 21% til Leicester, men tallene i målprotokollen er de som teller. 3-0 til pause.

Denne trioen strålte da Manchester City ble slått 4-2 på King Power Stadium i kveld. Foto: Skysports

Mulig Manchester City ble snytt for ett straffespark på slutten av første omgang, men dommeren pekte aldri på straffemerket. 2.omgang startet med samme lagoppstillinger på begge lag. Ingen bytter i pausen. Manchester City hadde ballen mye i starten av den andre omgangen, og Iheanacho fikk en mulighet etter 50 min. Manchester City startet 2.omgang klart best, men de klarte ikke å sette sjansene sine. Etter 59 min byttet Manchester City. Raheem Sterling inn for Jesus Navas og Yaya Toure inn for Iheanacho. Fernando pådro seg et gult kort etter en takling like etterpå. Nytt bytte følger etterpå. Ilkey Gündogan ut og Nolito inn hos City. Bytte hos Leicester etter 77 min Islam Slimai ut og Shinji Okazaki inn. Etter 79 min. John Stones hos Manchester City slår ett dårlig tilbakespill til egen keeper. Jamie Vardy snappet opp ballen og setter via stolpen ballen i mål. 4-0 til Leicester.

Gjestene våknet, men altfor sent

Så våknet gjestene. Frispark til Manchester City fra omlag 20 meter. Aleksandar Kolarov slår frisparket fint over muren og i mål. Etter hele 82. minutt kom den første reduseringen. 4-1. Tremålsscorer Jamie Vardy ble byttet ut til trampeklapp i det 88 minutt. Demarai Gray kom inn for nevnte Vardy. Ny redusering etter 90 min. Kolarov slår inn fra siden og Nolito setter inn 4-2. Manchester City kom aldri egentlig inn i denne kampen og bortsett fra en grei start i 2 omgang så våknet nok City litt for seint. Leicester avgjorde nærmest kampen med sin kjempestart i første omgang. Leicester byttet en spiller rett før slutt. Riyad Mahrez ut, Matthew James inn. Gult kort til innbytter Okazaki på overtiden. Slutt, kampen endte 4-2 til Leicester. Vardy tar med seg ballen etter sitt hat-trick.