Klart for siste dans

789

Klart for siste dans

Etter 21 år som Molde-spiller, er det duket for siste dans. I kveld spiller Daniel Berg Hestad (41) mest sannsynlig siste kamp i Molde-drakten mot Sevilla.

Det er få som kjenner norsk fotball like godt som Daniel Berg Hestad. Og i kveld kan ringreven få sin 900. kamp for klubben fra Rosenes by siden debuten i 1993.

En legende er født

- Annonse -

Midtbanegeneralen fra Romsdal ble født 30. juli 1975 og debuterte tidlig for Molde. I en alder av 17 år fikk han sjansen borte mot Start. Klubben var klar for første divisjon samme år, så alt var klart på forhånd. Det ble kort sesong for Hestad og Molde som rykket direkte opp til eliteserien påfølgende år.

Det virkelige høydepunktet kom i 1999 var når Molde kvalifiserte seg Champions League. Molde hadde slått ut Olympiakos i en dramatisk kamp som endte 3-2, hvor Daniel Berg Hestad ble matchvinner.

i 2003 fikk romsdalingen tilbud fra nederlandske Heerenveen. Et tilbud 41-åringen takket ja til, men etter to år i Nederland flyttet Berg Hestad hjemover til moderklubben, Molde.

De senere år ble bemerkelsesverdig og i 2011 vant han Romsdals budstikke hederspris og neste år vant han og Molde klubbens første seriegull i 2011.

Senere har Berg Hestad bidratt til gull både i 2012 og 2014. I tillegg vant Molde cupgull i 2014, med Berg Hestad som kaptein.

I sin årelange karriere har det blitt en del kamper for veteranen. 899 kamper for Molde hvor 471 av de er kamper i eliteserien og 81 mål. Han har rekorden for flest kamper og føyer seg inn i rekken over tidenes klubblegender sammen med blant annet Roar Strand og Morten Berre.

Klart for siste dans

Når Berg Hestad trer utover matten på Aker Stadion torsdag, så er det hans siste kamp for Molde. En 26 år lang karriere synger nå på siste strofe.

Molde møter spanske Sevilla, som har dominert denne cupen i årevis. Møtet i Spania endte 3-0 og håpet om avansement er langt avsted.

Det er når et fullsatt Aker Stadion skal hylle sin kjære klubblegende, det vil bli emosjonelt for alle. Selv supportere i Ålesund vil nok stå opp og takke Berg Hestad for sine bidrag til norsk fotball. Din fantastiske personlighet har lyst opp og du er godt forbilde for fremtidens norske spillere.

Det har vært 26 fantastiske år, men nå er det slutt. Legg skoene på hylla, len deg tilbake i stolen og slapp av med god samvittighet. Det har du fortjent.

Takk for alt du har gitt oss, Daniel Berg Hestad.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -