Klepp satser ungt

339
Klepp har startet sesongen med to strake triumfer. Foto; Klepp elite, gjengitt med tillatelse

Klepp har valgt å satse på unge lokale spillere i jakten på Toppserie-tittelen.

I 2020 var Klepp det laget som satset tredje mest på unge spillere blant de øverste lagene i kvinnefotballen. Bare Fart og Fløya hadde flere unge spillere på banen målt i antall minutters spilletid. Totalt hadde Klepp spillere født i 2001 eller senere på banen i 7677 minutter.

Se hele statistikken her:

- Annonse -

Klepp vant NM-gull med jenter 19-laget både i 2019 og 2018 så klubben har mange talenter å ta av. I 2019 slo de Vålerenga 9-1 i finalen.

-Det er likevel et steg opp for de unge spillerne å komme fra juniorfotball til elitelaget. Alle de unge spillerne våre er på to-treårskontrakter og vi har en utviklingsplan for dem. Vi må blant annet på grunn av økonomi satse på unge spillere som vi utvikler selv, sier sportslig leder Sveinung Moen i Klepp IL til Fotballnerd.no.

Emma Braut Brunes, Sofie Bjørnsen, Ida Hetland Pedersen, Mille Aune og Anette Snørteland Jensen er fem spillere som havner inn under talentkategorien i Klepp.

-Vi har mange gode unge talenter, men det å ta det siste steget kan være vanskelig, sier Moen.

Klepp gjør store utskiftninger på laget før denne sesongen. Inn er kommet Kathrine Østgaard Larsen (Djurgården), Ida Hetland Pedersen (fra eget akademi), Emma Braut Brunes (fra eget akademi), Ine Tveit (fra eget akademi), Erin Greening (Orlando Pride) og Kristina Maksuti (North Carolina Courage)

-Vi jobber med å hente flere spillere. Vi har et budsjett som gjør at vi kan ha fem utenlandske spillere i troppen, sier Moen.

Ut er forsvunnet Marthine Østenstad (Sandviken), Kristin Rage (Amazon Grimstad), Nicole Stanton (Chicago Red Stars), Elisabeth Terland (Sandviken), Tuva Hansen (Sandviken), Matilde Alsaker Rogde (Rosenborg), Isabella Hayes (gravid), Adelaide Gay (ukjent), Aleksandra Sikora (AP LOTOS Gdańsk) og Marte Kristine Gjellan Leine (ukjent)

-Vi mister fire landslagsspillere. Det er ikke lett å erstatte de, men vi jobber på, sier Moen.

Målsettingen for Klepp i årets sesong er topp4-plassering i Toppserien.

-Sandviken, Vålerenga, Lillestrøm og Avaldsnes vil nok være med i toppen, men det ønsker vi også, sier Sveinung Moen.

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -