Knudtzon-scoring og Ohi-assist: To tidligere LSK-spillere sentrale da Molde vant i Lillestrøm

130
Erling Knudtzon scoret sitt først mål for Molde mot sine gamle lagkamerater. Bilde: Kjetil Ree, Wikimedia.

(Lillestrøm – Molde 0-2) Etter 2-3-tapet er Molde tilbake på seiersporet. To tidligere Lillestrøm-spillere var svært delaktige i borteseieren på Åråsen.

På en dårlig gressmatte utviklet det seg en sjansefattig omgang. Lillestrøm prøvde seg først og fremst med lange, høye og som oftest ikke suksessrike baller, mens Molde ikke klarte å dominere kampen og kun sjeldent kombinerte seg fram til vertenes sekstenmeter.

Lillestrøm, som hadde et lite overtak i første omgang, hadde kampens første målsjanser. Etter 25 minutter slo Tobias Salquist en lang pasning i bakrommet. Thomas Lehne Olsen var kjappere enn Molde-forsvaret, men avslutningen gikk til siden for mål. Ti minutter senere bommet også Erik Brenden på mål fra skrått hold.

Molde kom til to farlige skudd fra utenfor boksen mot slutten av omgangen. Marko Maric reddet Magnus Eikrems skudd. Kristoffer Haraldseid skrudde ballen så vidt utenfor krysset.

Molde hevdet seg litt i andre omgang, uten å briljere. Gjestene skapte noen potensielt farlige situasjoner i Lillestrøm-boksen, men LSK-forsvaret klarte å få ballen unna før Molde fikk avslutte.

Den første farlige avslutningen i andre omgang havnet i mål. Etter en lang pasning vant Molde luftduellen. Ballen havnet hos den tildigere LSK-spilleren Ohi Omoijuanfo som spilte en pasning på Eikrem. Eikrem banket ballen i mål.

Lillestrøm hadde nesten utlignet omgående. Kristoffer Ødemarksbakken slo et innlegg i boksen. Lehne Olsens avslutning gikk i Haraldseid og så vidt utenfor målet.

Likevel var det Molde som hadde de største mulighetene etter scoringen. Både Martin Ellingsens heading etter et hjørnespark og Erling Knudtzons avslutning gikk akkurat utenfor.

Da Molde avgjorde kampen fem minutter før slutt var det fortjent. Knudtzon ble spilt gjennom av Eikrem, rundet Maric og satte ballen i åpent mål.

Rett etterpå kunne LSK ha redusert. Kristoffer Ødemarksbakken fikk avslutte etter Josef Baccays pasning. Andreas Linde vartet opp med en god redning.

Lillestrøm tapte dermed sin andre kamp på rad uten å score og har fire poeng etter like mange kamper. Molde, med ti poeng etter fem kamper, ligger foreløpig på topp.