Start knuste Tromsø i comebacket i Eliteserien

226
Start logo

IK Start feide Tromsø av banen og vant til slutt hele 4-1 i første runde i Eliteserien.

Allerede etter sju minutter spilt sto det 2-0 til hjemmelaget. Først var det Kristján Flóki Finnbogason kom alene med keeper og satte ballen kontrollert inn 1-0 bak Gudmund Kongshavn. Hvor gjestene fra Nord-Norge var mer uheldig enn udyktig ved første målet til hjemmelaget, men det kan ikke sies om Kevin Kabrans 2-0-scoring bare noen minutter etter det første målet var et faktum.

Forsvaret til gjestene rotet det til skikkelig for seg selv, noe som førte til at hjemmelaget fikk et brudd. Klubbens nykommer Kevin Kabran på vakkert vis plasserte ballen pent i lengste hjørne fra rundt 20 meter. Lagene gikk til pause på stillingen 2-0 til hjemmelaget. Time spilt skulle nummer to komme.

Når Elliot Käck økte Start ledelsen til 3-0, da svensken enkelt bredside inn 3-0 fra åtte meter. Like før slutt reduserte Morten Gamst Pedersen med et skudd fra 30 meter. Den tidligere Premier League-spilleren utnyttet at hjemmelagets keeper Håkon Opdal sto for langt ute, og satte ballen kontrollert i mål. Like etter kom det ennå ett vakker scoring fra distanse. Når Afeez Aremu fant ut at han ikke skal være noe dårligere, og dunket inn 4-1.