Köln og St. Pauli med borteseiere

123
Simon Terodde scoret sitt 8. seriemål denne sesongen mot Sandhausen. Bilde: Wikimedia.

1. FC Köln har vunnet sin fjerde kamp denne sesongen. Etter 2-0-seieren mot Sandhausen er klubben foreløpig på toppen i 2. Bundesliga. I den andre kampen vant FC St. Pauli 1-0 mot FC Ingolstadt.

SV Sandhausen – 1. FC Köln 0-2

Etter 3-5-tapet mot Paderborn ønsket Köln i begynnelsen å fokusere på et stabilt forsvar. Dette lyktes stort sett, men offensivt kom det lite fra bortelaget. Kampen var jevn og Sandhausen lot ikke Kölns angrepsrekke komme til sjanser.

Dette endret seg fem minutter før pausen. Köln ble farlige, kreerte noen sjanser og scoret. Philipp Klingmann mistet ballen mot Serhou Guirassy på kanten. Franskmannen slo et innlegg på Louis Schaub, som satte ballen artistisk i mål.

Etter pausen tok det under ti minutter før Köln økte ledelsen. Schaub slo et hjørnespark i feltet. Simon Terodde sto ved nærmeste stolpe og headet ballen i mål.

Deretter skjedde det lite. Sandhausen hadde sin største sjanse da Rurik Gislason kom seg i feltet og slo en god lav pasning som ingen medspiller fikk en fot på. Utenom det var Sandhausen harmløse. Köln vant kampen uten å briljere.

FC Ingolstadt 04 – FC St. Pauli 0-1

Etter tre tap i serien på rad har St. Pauli vunnet igjen. Akkurat som i Sandhausen skjedde det veldig lite foran målene i første omgang. Fem minutter før pausen skjøt Jeremy Dudziak ballen forbi lengste stolpe. Kort tid senere headet Marvin Matip ballen over målet på den andre siden.

Heller ikke etter pausen ble kampen med det første særlig mer underholdende. Thomas Pledl hadde en mulighet for hjemmelaget etter en time, men i likhet med Matip før pausen headet han ballen over tverrliggeren.

I kampens siste kvarter måtte Ingolstadt spille med én spiller mindre. Konstantin Kerschbaumer felte Mats Møller Dæhli og fikk sitt andre gule kort.

I overtall klarte St. Pauli å avgjøre kampen til sin fordel. Ersin Zehir slo en lang ball i bakrommet. Ingolstadts keeper Marco Knaller løp ut men klarte ikke å nå ballen. Ryo Miyaichi fikk heade ballen i sekstenmeteren og stusset den forbi Knaller i mål. Scoringen var kampens siste nevneverdige aksjon, og St. Pauli vant kampen.