Köln-seier og to uavgjort i 2. Bundesliga

98

1. FC Köln er det eneste laget som vant i 2. Bundesliga på lørdag. Mot Erzgebirge Aue vant klubben 3-1. En 2-0-ledelse med én mann mer på banen holdt ikke for Fürth mot Paderborn. Magdeburg og Ingolstadt spilte 1-1.

1. FC Köln – Erzgebirge Aue 3-1

Köln tok styringen fra starten, men klarte i begynnelsen ikke å komme seg forbi Aues tette forsvar. Unntatt scoringen hadde hjemmelaget kun én sjanse, som oppstod etter en keepertabbe av Martin Männel.

Etter 25 minutter klarte Köln likevel å ta ledelsen. Etter Jannes Horns innlegg hoppet Simon Terodde høyest og headet ballen forbi Männel. Ledelsen holdt likevel kun i tre minutter før Aue utlignet. Clemens Fandrich fikk drømmetreff fra 25 meter og satte ballen i krysset. Köln hadde ballen mest også etter scoringene, men før pausen kom det ingen flere farlige avslutninger.

Köln var også klart best i andre omgang og klarte nå å komme til sjanser. 20 minutter før slutt tok hjemmelaget ledelsen igjen. Christian Clemens spilte en sterk pasning på Terodde, og spissen scoret fra kort hold.

Köln fortsatte å angripe og avgjorde kampen rett før overtid. Marcel Risses pasning fant Terodde, og spissen scoret sitt tredje for dagen. Köln vant fortjent og er foreløpig på topp med sju poeng. Aue har kun ett poeng etter tre kamper.

SpVgg Greuther Fürth – SC Paderborn 2-2

Fürth var best i starten, men etter rundt et kvarter kom Paderborn bedre inn i kampen. Ingen av lagene lyktes dog å komme til farlige situasjoner. Utenom halvsjanser skjedde det lite nevneverdig i den jevne første omgangen. Rett før pausen svekket Paderborn seg selv da Mohamed Dräger fikk sitt andre gule kort.

I overtall startet Fürth best i andre omgang. Belønningen kom etter ti minutter. Et innlegg havnet hos Tobias Mohr som hamret ballen i mål. Fem minutter før slutten økte Fürth ledelsen. Denne gangen var det Daniel Keita-Ruel som konverterte et innlegg.

I undertall ga Paderborn likevel aldri opp. Laget hadde flere muligheter i andre omgang og scoret rett før overtid da Philipp Klement skrudde et frispark i nettmaskene. På overtid lyktes Paderborn å utligne. Lukas Boeder fikk en fot på Uwe Hünemeiers pasning og styret ballen i mål.

Fürth kastet bort to poeng og har fem etter dagens kamp. For Paderborn (fire poeng) føles uavgjort som seier.

1. FC Magdeburg – FC Ingolstadt 1-1

Magdeburg scoret to mål i starten av første omgang, men begge ble annullert – begge avgjørelser var riktige. Hjemmelaget hadde kontroll på kampen også etter de to annullerte målene og burde fått et straffespark. Etter en halv time scoret Magdeburg for tredje gang, og denne gangen ble målet ikke annullert. Etter Nils Butzens frispark sørget Dennis Erdmann for hjemmelagets fortjente ledelse.

Magdeburg var best også etter scoringen, men ut av ingenting scoret Ingolstadt. Kittels frispark skulle bli et innlegg, men endte opp i mål. Målet burde blitt annullert: To Ingolstadt-spillere stod i offside og forstyrret keeper Jasmin Fejzic.

I andre omgang lyktes Ingolstadt med å holde kampen jevnt. I starten hadde begge lag sjanser, men i løpet av den siste halvtimen skjedde det lite forsn målene. Etter tre kamper er begge lag fortsatt uten seier og har to poeng hver.