Kommentar: NFF, nå må dere våkne!

590

Kommentar: NFF, nå må dere våkne!

NFF bør gjøre noe med barnefotball-trenere i Norge. De beste trenerne bør være på de yngste årsklassene. De har her en god læringskurve og er i oppveksten. Du kan ikke lære en 20-åring basis ferdigheter. Det er jo det NFF prøver på i dag. Basisferdigheter skapes i tidlig alder. Dugnadstrener er vel og bra. Har selv vært pappa trener men det strekker ikke helt til. Innsatsen er grei men kunnskapen holder ikke med erfaring kun fra TV titting. Det må lønnede trenere tidligere inn. Allerede fra 7 års alderen. Da bør barna deles inn i A,B og C grupper. De beste spiller med de beste og de da antatt dårligere lengre ned. Da er det ingen frafall i fotballen. Alle mestrer på sitt eget nivå. Alle er vinnere.

Ja dette koster penger. Men via et triangelsamarbeid med foreldre, fotballkrets og klubb så vil alle være med. Dette er helt likt det islandske opplegget. Det er til alles gevinst. Hvis noen viser høyere nivå flyttes de opp og likeledes flyttes de ned ett trinn hvis ferdighetene daler, men det kan snu igjen. Husk at noen er såkalte »’late bloomers»‘ Dere må våkne nå før det er for seint. Dere har mistet mange talenter på surr de siste årene. Tilfeldige laguttak med foreldrekameraderi er noe vi alle ser dessverre. Det bør være noen i NFF med bein i nesa snart som kan styre barne og ungdomsfotballen. Gevinsten er at alle klarer å spille på sitt eget nivå og frafallet minker. Da skaper vi flere gode. Barn i denne alderen vokser forskjellig og noen utvikler seg fysisk fortere enn andre.

Foto: Tysto (Wikimedia)

Vi vet at dette er et tema som engasjerer, si din mening i vårt kommentarfelt under!

- Annonse -

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -