Kommer Xavi hjem igjen?

230

Xavi Hernandez ryktes å være i forhandlinger om å overta Barcelona. Ledelsen i Barcelona virker å ha fått nok av Valverde og det kan også synes som om det er opp til Xavi selv om han skal overta umiddelbart eller etter sesongen.

Valverde er inne i sin tredje sesong for Barcelona. Han har vunnet ligaen begge sesongene og Barcelona leder også ligaen i skrivende stund. I første sesong ble også seier i Copa del Rey. I det fleste klubber hadde disse merittene vært mer enn godkjent, men Valverde har såret stoltheten til Barcelona med noen få pinlige tap. Han har ikke tapt mange kamper, men han har tapt feil kamper.

Måten Barcelona ble slått ut av Champions league de siste to sesongene av Roma og Liverpool blir ikke glemt, seriemesterskap til tross, det er disse kampene som huskes. Fra å ha ledet komfortabelt etter hjemmekampen, så går man på et kjempetap og blir slått ut på bortebane. På torsdag denne uken i supercupen ledet Barcelona 2-1 over Atletico Madrid og tapte 3-2 i sluttminuttene. Da var begeret fullt for mange.

Det har den siste uken vært flere møter mellom Xavi og hans representanter og Abidal og flere i ledelsen i Barcelona og det ser nå ut til i følge spanske medier at Xavi har takket ja og at det er opp til han om han vi overta umiddelbart, eller vente til serien er over. Xavi har sagt til mediene at han har alltid hatt en drøm om å komme tilbake som trener for klubben han har spilt hele karrieren for.

- Annonse -

Xavi er en av de mest merriterte fotballspillerne i verden og alle titlene er med Barcelona og Spania. Han har spilt 505 offisielle kamper for Barcelona og vært kaptein i den siste perioden etter at Puyol la opp. Han har tilsammen 25 trofeer for Barcelona i tillegg er han både verdensmester og europamester med Spania.

Xavi sammen med Iniesta er selve varemerket på Barcelonas identitet gjennom klubbens beste periode. Hvordan Xavi er som trener kjenner vi ikke så mye til. Det er ikke uventet at han kommer tilbake i den rollen. De fleste ventet nok det, men det var kanskje litt tidlig?? Det er spørsmålet som stilles. Guardiola tok over uten mer enn B-laget som trenererfaring og det gikk jo bra. Xavi har respekten, erfaringen og er en legende i klubben. Fansen vil elske et slikt valg. Xavi er også fra Katalonia noe som også spiller inn.

Så gjenstår det å se hva klubben og Xavi velger. Nå eller fra neste sesong? Barcelona har ikke tradisjon for å sparke trenere midt i sesongen. Sist det skjedde var i 2003 da van Gaal måtte gå.

 

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -