Kongsvinger gikk på stortap i comebacket

170

Kongsvinger forsvant ned fra 2. divisjon i 2013, men er i år tilbake på nest øverste nivå etter å ha blitt suverene serievinnere i sin avdeling i fjor. Mye på grunn av fjorårets dominans i 2. divisjon har KIL blitt tippet høyt på OBOS-liga-tabellen av enkelte eksperter i år. Det skulle imidlertid vise seg å bli vanskelig å slå til fra første stund da Åsane var motstander i første serierunde på Myrdal Gress søndag ettermiddag.

Gullfot avgjørende for Åsane

Det tok bare syv minutter før Joachim Soltvedt kunne sende hjemmelaget i føringen. 21-åringen med den meget presise venstrefoten prikket et frispark i motsatt hjørne for Otto Fredrikson. Den tidligere Lillestrøm-keeperen var på ballen, men måtte likevel se den stryke forbi ham og i mål. De fremmøtte tilskuerne ble videre vitne til et jevnspilt oppgjør. Uten de store sjansene før pause var det igjen Soltvedt som skulle komme i fokus i kampens andre omgang. Soltvedt har i vinter vært jaktet av Tippeliga-klubben Sogndal, og spesielt spillerens venstrefot har det blitt snakket ekstra varmt om. Kantspilleren slo et innoverskrudd hjørnespark inn på KILs første stolpe, hvor rutinerte Espen Nystuen etter klabb og babb til slutt må se ballen fyke i eget nett.

At Åsane la på til 2-0 hjalp selvsagt ikke særlig mye for de tilreisende Hedmarkingene. Etter 83 satt også den endelige spikeren i kista for vertene. Senai Hagos kunne enkelt bredside returen til Geir André Herrem da jærbuingen kom alene med Fredrikson og dermed avgjøre kampen.