Konoplyanka scorte et flott mål i 2 : 2 kampen mellom Schalke og Hertha Berlin

104

Fredag 25. januar endte Schalkes og Hertha Berlins seierrekke. Den til tider veldig underholdende fotballkampen endte til slutt 2:2. Yevhen Konoplyanka og Mark Uth scorte for Schalke, Marko Grujic og Vedad Ibisevic for Hertha i en kamp preget av skader og godt keeperspill både fra Rune Jarstein (Hertha) og Alexander Nübel (Schalke).

Hertha Berlin 2 – 2 Schalke
0 – 1 Konoplyanka (17)
1 – 1 Grujic (39)
1 – 2 Uth (44)
2 - 2 Ibisevic (45+4)

Domenico Tedesco endret bare på en position etter 2:1 seieren mot Wolfsburg. Konoplyanka rykte inn på laget etter at Weston McKennie måtte stå over etter sitt femte gule kort. Det byttet skulle vise seg å bli avgjørende for kampen!

Schalke fikk sin første gode sjanse allerede etter 15 sekunder. Et skudd fra den tidligere Union-Berlin spilleren Steven Skrzybski ble derimot effektivt stoppet av Rune Jarstein som hadde en god dag på jobben. I det 13. minuttet såg mange Schalke-fans rødt! Herthas spiller Karim Rekik sparket Alessandro Schöpf på leggen i full fart og med strak fot. Det såg veldig dramatisk ut og Rekik var heldig at han «bare» fikk gult kort for forseelsen. Østerrikeren klarte å komme seg på bena, men måtte melde pass noen minutter senere. Det samme måtte Benjamin Stambouli gjøre etter et sammenstøt med Arne Maier etter 19 minutter. Suat Serdar og Nabil Bentaleb ble byttet inn.

Før bytte hadde publikum allerede sett et fantastisk mål. Yevhen Konplyanka fikk ballen på venstre hjørne av boksen, trakk ballen innover mot midten og sendte et velplassert langskudd i den lengste hjørnet fra vel 20 meter (17.). Ledelsen varte til det 39 minuttet. Da scorte Marko Grujic et flott kontringsmål for Hertha etter en lekker hælpasning av Ondrej Duda.

Schalke kom sterkt tilbake og tok tilbake ledelsen allerede etter 5 minutter. Bastian Oczipka sprang gjennom Herthas forsvar på venstresiden og slo inn til en umarkert Mark Uth som scorte fra rundt elleve meter – utakbart for Rune Jarstein! Schalke fikk derimot ikke gå til pause med denne ledelsen. I siste spilleminutt utlignet «bestefar» Vedad Ibisevic med en header etter et velplassert flanke fra Davie Selke.

Domenico Tedesco var godt fornøyd med førsteomgangen: «Vi startet kampen godt, kontrollerte spillet fra start av. Vi likte særdeles dårlig at både Alessandro Schöpf og Benjamin Stambouli ble skadet. Likevel mistet vi ikke hodet! Uheldigvis klarte vi ikke å holde på 2:1 ledelsen til pause. Det hadde vært viktig for kampen og ville gitt oss muligheten til å spille annerledes i andreomgang.»

Andreomgang ble jevnere med gode sjanser fra begge lag der begge keeperene fikk vist sin klasse. I det 61 minuttet parerte Alexander Nubel et skudd fra Davie Selke fra bare fem meters hold. Rune Jarstein på sin side stoppet et godt skudd fra Suat Serdar i det 63 minuttet. I de siste tjue minuttene trakk Hertha seg mer tilbake på banen og Schalke presset på for å vinne kampen. Men da Salif Sane heller ikke klarte å presse ballen under tverrliggeren på et godt frispark av Caliguiri, endte kampen 2:2.

Pal Dardai mente det var et rettferdig resultat: «Vi kunne ha vunnet, Schalke kunne ha vunnet. Uheldigvis tok vi aldri ledelsen, men måtte hele tiden prøve å komme tilbake etter å ha ligget under. Likevel jobbet vi godt. Vi lever godt med 2:2 resultatet».