Kontroversielle situasjoner på Sunnmøre

215

Aalesund – Vålerenga 2-2

Det var to lag like over streken som kjempet mot hverandre på Color line Stadion. Både Aalesund og Vålerenga kan ikke se seg fornøyd med å være på tolvte og trettende-plass. Henholdsvis 12 og 11-poeng har det blitt, og spesielt for Kjetil Rekdals VIF, som burde vært å snust oppe på medaljestriden. Istedenfor har det blitt bunnstrid for Oslo-klubben, med interne strider som det seneste.

Tangotrøyene har også hatt sitt å slite med. Spesielt på hjemmebane har ikke laget levert.

Men det begynner forsåvidt bra. Etter at bortelaget får et skudd reddet på streken i starten av kampen, sender Edwin Gyasi hjemmelaget i ledelsen. Gyasi hadde nylig havnet i en opphetet situasjon mot lillebror Riise, men den var tilsynelatende lagt til side etter kampstart. Drar seg forbi to spillere fra kanten og inn i banen, og curler ballen hardt i hjørnet. Meget vakker scoring av nederlenderen.

- Annonse -

Deretter oppstår den første av to merkelige dommeravgjørelser. Tollås Nation tupper et forsøk på fremspill tilbake til egen keeper, i god tro på at det ikke er tilbakespill, velger Aslak Falch å plukke opp ballen. Det skulle han ikke ha gjort. For dommer Tom Harald Hagen gir Aalesund indirekte frispark på åtte meter som en følge. Den dundrer storebror Riise rett i muren av Enga-spillere.

Det tar bortelaget hele 72 minutter før det berømte hullet kommer på en eller annen bylle. Larsen skyter, og som mot Brann, så gjør Lie i Aalesund-målet en heller slapp innsats. Han fomler ballen til Ómarsson, som enkelt setter ballen i mål.

Hjemmelaget vil gjerne stikke av med seieren, og går opp i ledelsen igjen like etter. Og situasjon nummer to oppstår. Gyasi spilles igjennom i duell med Wæhler og dundrer ballen opp i nettaket. Samtlige på stadion tror det er mål, men etter halvminuttet er linjedommeren oppe med flagget og dømmer offside. Etter en sint konfrontasjon av spillere, velger hoveddommer å overprøve, og helt korrekt gir han Aalesund  2-1.

Det er en Vålerenga-spiller som takler ballen videre og ballen kommer dermed ikke fra en medspiller når Gyasi setter fart fremover. Ergo, ikke offside.

Nok et slag i trynet til hovedstadslaget, som blant annet hadde en ball i metallet like etter sin egen scoring. Men med en førtiåring på banen gir de ikke opp. To minutter før ordinær tid, så stiger midtstopperen til værs og ballen daler rolig i hjørnet til enorm skuffelse hos hjemmefansen. Eventuelt en god mengde glede hos den blå delen av stadion.

Begge lag lurer ikke inn et seiersmål og en uavgjort fremstår som for dårlig for begge lag. Etter nær halvspilt sesong, ligger begge lagene utsatt til, spesielt etter Stabæk-seieren to timer før.

– Vi var det beste laget i dag, vi må bare gjøre en bedre innsats foran målet. Etter at de scorer sitt andre, er vi forsåvidt fornøyd med 1 poeng, men en helhetsvurdering er at vi et skuffet med 1 poeng. Ordene faller fra Ómarsson, som scorte Vålerengas første.

Også Aalesund-back Vebjørn Hoff var så som så fornøyd med utfallet av kampen: Vålerenga styrer store deler, men vi er nært med å få med oss 3 poeng. Synd at seieren glipper så sent, alt i alt greit med 1 poeng for oss slik kampen ble.

 

Bilde: Grydis.no / Anders Grydeland

Bildeserie Vålerenga – Ålesund 1-2

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -