Kontroversielt rødt kort og keepertabber i Sinsheim

148

Hoffenheim – Dortmund 2-2 (2-1)

Borussia Dortmund hadde muligheten til å innta tredjeplassen om de tok seieren mot Hoffenheim fredag. Men ettersom det var Hoffenheim som nettopp lå på tredjeplass, skulle det ikke bli noen lett oppgave for Tuchels skatepregede mannskap. Blant spillerne som var ute, er kanskje lagets viktigste spiller bakover, Sokratis, den Tuchel skulle ønsket var mest tilgjengelig mot Hoffenheim.

Hoffenheim har med sin tredjeplass imponert særdeles mye hittil i sesongen. Såpass mye har de imponert, at de etter 14 runder er det eneste laget som ikke har tapt en eneste kamp (6-9-0).

Og med Sokratis ute, kan den streaken med ubeseirede kamper se ut til å kunne fortsette etter kun tre minutter. Dortmund-forsvaret henger ikke med, og en bakromspasning fra venstreback Hubner finner Uth som har timet løpet perfekt. Ballen ser ut til å være litt for lang, men Weidenfeller nøler og lar spissen snappe opp ballen på 17 meter. Uth har få problemer med å runde veterankeeperen, og sette ballen i det åpne målet. Ingen god start for Dortmund som jakter Bayern og Leipzig

Men med de angrepsvåpene Dortmund har, tar det ikke lang tid før bortelaget er à jour. Dembele stormer fremover, før det stopper litt opp når han nærmer seg 16-meteren til Hoffenheim. Han klarer likevel å finne Mario Götze med en lur pasning, og helt alene fra 14 meter kan han kaldt og rolig på ett touch plassere ballen lavt i mål. 1-1 etter 10 minutter spilt av førsteomgang.

10 minutter senere skal hjemmelaget igjen ta ledelsen. En corner fra høyre blir slått inn i feltet. Hoffenheim vinner duellen som oppstår bak i feltet, og inne på fem meter dytter Wagner unna Bender som skal heade unna. Wagner får så selv hodet på ballen, til tross for retningsforandringen bør Weidenfeller klare å redde, men klarer kun å dytte ballen videre inn i mål. Dommer burde nok blåst frispark i forkant, men Weidenfeller burde definitivt avverget baklengsmålet.

Like før pause skjer det som endrer hele kampbilde. Marco Reus har allerede gult kort i det han tilsynelatende drar ned Amiri på en kontring. Dommer går i baklommen og finner det røde kortet, og viser ut Reus etter 40 minutter. Reprisen viser derimot at det er Amiri som er mest aktiv, og holder Reus såpass i trøyen at det burde blitt blåst frispark andre veien. Etter å ha kommet seg forbi Reus, utnytter Amari at armen til Reus er i en merkelig stilling i henhold til dommerens ståsted, og faller i bakken. Linjedommer og hoveddommer lar seg lure, og viser feilaktig ut Reus.

Hoffenheim presser på for et mål til før pause, men lagene får hvile beina på stillingen 2-1.

Med en mann mindre på banen og ett mål under, har Dortmund en enorm oppgave foran seg. Og det begynner nesten like ille som i første omgang. Wagner lurer inne i feltet når Kaderabek kommer seg rundt på kanten og slår inn. Wagner har alle sjansers mor, men smeller ballen i stolpen fra 5-6 meter.

Dortmund stormer rett i angrep etter Hoffenheims enorme sjanse. Anført av Dembele, får Aubameyang æren av å sette inn 2-2. Dembele løper hele banen, før han med en stikker mellom back og stopper finner Aubameyang som timer løpet like godt som Uth i første omgang. Aubameyang er i en trang situasjon, men klarer å lure ballen over Baumann. Selv med en mann mindre, mot en vanskelig motstander, kjemper Dortmund seg sterkt tilbake.

Det blir med to mål til hvert av lagene. Selv om både Aubameyang og Kramaric får en sjanse til å sende et av lagene foran.

Dortmund går opp foran Frankfurt på målforskjell. Frankfurt som spiller  lørdag 18:30 mot Wolfsburg. Hoffenheim på sin side har som nevnt inntatt tredjeplassen foran Hertha. Også de med bedre målforskjell. Neste runde reiser Hoffenheim til Bremen, mens Dortmund tar i mot Augsburg. Lagene får en kort pause, ettersom det er midtukerunde.