Krise i Lillestrøm etter tap mot Ranheim

287
Arne Erlandsen er ikke lengre trener i Lillestrøm Sportsklubb. Bilde: Thomas Andersen, Wikimedia.

Etter kun seks kamper i årets Eliteserie befinner Norgesmesteren Lillestrøm SK seg allerede i en stor krise. På søndag tapte laget 0-1 mot Ranheim på Åråsen. Det nyopprykkede laget fra Trøndelag har dermed vunnet fire av fem kamper denne sesongen.

Kampen var på et grunnleggende dårlig nivå, men Ranheim var best også før scoringen, forsvarte seg bra og sto for samtlige målsjanser før scoringen. I tillegg burde Kristoffer Løkberg ha fått en straffe etter duell med Ifeanyi Mathew, men endte opp med å bli vist det gule kortet for filming. Lillestrøm skuffet hele første omgang.

Vertene ble heller ikke noe bedre i andre omgang. Ranheims forsvar møtte et lag uten struktur i angrepsspill og uten en fungerende plan, og hadde en lett jobb med hjemmelagets ikke særlig kreative angrepsspill.

Scoringen til Mads Reginiussen etter 61 minutter avgjorde kampen. Simen Rafn fikk ikke klarert ballen mot Andreas Helmersen, og Reginiussen satt ballen i lengste hjørnet bak keeper Marko Maric.

Heller ikke etter scoringen virket det som om Lillestrøm skulle klare å score. Vertene klarte nå å avslutte fra farligere posisjoner, men ingen av avslutninger bød på problemer for Ranheims keeper Even Barli. Etter kampen ble hjemmelaget møtt av et pipekonsert fra hjemmefansen.

Ranheim vinner til slutt fortjent mot et svakt Lillestrøm, ligger fortsatt på tredje plass, og fortsetter sitt eventyr i Eliteserien. Lillestrøm, derimot, har fire poeng etter seks kamper og er farlig nær nedrykksplassene.

– Det er ikke så lett å sette ord på det. Men det er ekstremt skuffende. Vi hadde en positiv kamp mot Molde sist, men det vi leverer i dag er uakseptabelt. Vi gjør ikke som vi er enige om. Vi har ikke glød og entusiasme. Det er ekstremt skuffende at vi går ut og presterer på den måten, sier Erling Knudtzon til LSKs hjemmeside.