Fredrikstad har stø kurs mot 2 divisjon, i ettermiddag tapte de sin viktige kamp mot Raufoss.

Supporterne er delte i synet på om trener Halvorsen bør få fortsette eller om han bør sparkes, noen mener at treneren har fått sjanser nok til å snu det. FFK som gjorde det elendig i fjorårssesongen, har I år gjort en enda verre vårsesong enn i fjor. I fjor hadde FFK 19 poeng etter 17 kamper, i år står FFK med 17 poeng etter 17 kamper.

Det var Fredrikstad som starta kampen best i Raufoss,  de styrte banespillet og hadde sjansene til å avgjøre kampen ettersom omgangen gikk. Etter 13 minutter får Fredrikstad sin scoring: En Raufoss spiller er nede for å takle i det FFK angriper, Fredrikstad mener at det er hands og sier fra om det, dommeren lar spillet gå og Moustapha NDaiye snapper opp ballen og setter den i mål. Fredrikstad går i ledelsen mot Raufoss og klatrer med det opp på sikker plass.

Etter 18 minutter er FFK frempå igjen, etter at FFK har spilt seg fint fremover får Håvard Åsheim ballen på ca 18 meter, han lader skuddforsøk og skyter, men ballen fyker I stolpen og ut til fem meter for Raufoss,  nære på 2-0 til FFK der!

Så etter 35 minutter er det Raufoss sin tur: Rocky Lekaj får ballen og spiller den gjennom FFK forsvaret og inn til Næss som kommer alene med keeper, Jensen er med på notene og får reddet ballen. Nære på at Raufoss kommer tilbake der med 1-1! Fire minutter senere er det nok en gang utrolig at det ikke står 1-1, Magne Simonsen skal slå en pasning til Straith men der er Næss og snapper ballen, han kommer alene med Håvar Jensen som redder nok en gang.

Så etter 45 minutter smeller det, og hvem andre en Rocky Lekaj er det som får satt ballen i goalen: Lekaj får en pasning fra en Raufoss spiller og han kan bare klinke ballen I mål. Dermed står det 1-1 til pause i en kamp ingen har råd til å tape.

Nitrist 2 omgang for FFK

Det skal bare gå 7 minutter ut i andre omgang før vi får scoring igjen: nevnte Næss får ballen på kanten og han får lagt inn, inni boksen venter Gondra Krug som går i en duell med en FFK spiller som han vinner lett, han header inn ballen bak en sjanseløs Håvar Jensen I FFK buret og dermed har Raufoss snudd kampen og leder nå 2-1!

Etter 57 minutter får Raufoss corner, Håvar Jensen ruser ut for å ta ballen, men kommer seg ut på jordet. Heldigvis blir ballen for høy og går over alt og alle og ut til utspark fra keeper. Etter 67 minutter er det Raufoss som roter det til for seg selv og FFK plukker opp ballen. Fillip Westgaard får den og prøver seg på skudd men ballen går til side for mål, uheldig der og FFK har kommet mer med i kampen.

Etter 77 minutter har FFK en kjempemulighet på å utligne, en FFK spiller kommer oppover kanten og legger inn og der venter Kapidzic. Kapidzic får kjempa ballen tilbake til Aalbu som på ca 8 meter kan sette ballen i mål, men han er uheldig og settet den over målet dessverre for FFKS del.

Etter 82 minutter surrer FFK det til bakover, Raufoss sin innbytter snapper opp et tilnakespill og kommer mot Håvar Jensen og FFKs 16 meter, der virker det som om han sklir på isen og mister ballen, her kunne Raufoss avgjort kampen!

Kampen bølger frem og tilbake og FFK legger press på Raufoss, men de klarer ikke å komme tilbake, selv fem minutter på overtid blir ballen reddet på streken av Raufoss og Fredrikstad klarer ikke å utligne og få ballen I mål. Dermed går FFK på sitt første tap på fem kamper og tar sommerferie med exit Aalbu og Kaland, tap 2 -1 mot Raufoss og en 13 plass på tabellen. En plass som gir nedrykk til 2 divisjon.