Kvalifisering 2.kampen til Obos-ligaen: Fredrikstad – KFUM Oslo.

230

Dommarar: 
Hoveddommar: Sivert Øksnes Amland.
Assistentdommar 1: Ole Andreas Skogsrud Haukåsen
Assistentdommar 2: Kristoffer Glenne Ellingsen.
4.dommar Jan Frode Hansen.
Dommerveiledar: Johnny Westby.

- Annonse -

Fredrikstad starta med desse 11 frå start: 
Håvard Grøntvedt Jenssen,Mislav Leko,Filip Johansen Westgaard,Ludvig Begby,Mads Lennart Nielsen,Eirik Vepseland Mæland,Joona Eemil Petteri Veteli,Anas Farah Ali,Håvard Huser Åsheim,Tim Nilsen,Andreas Albu.
Benk: 
Aleksander Karstensen,Thomas Grevsnes Rekdal,Youssef Chaib,Kjell Rune Sellin,Leonard Getz,Oscar Bye Borgersen,Tomas Bye Borgersen.

KFUM Oslo starta med desse 11 frå start: 
Knut Andrè Søyland Skjærstein,Dadi Dodou Guye,Håkon Aalmen,Tobias Collet,Jørgen Paulov Hammer,Robin Gravli Rasch,Stian Sortevik,Tore Andrè Hagbø Sørås,Moses Dramwi Mawa,Lars Olden Larsen,Håkon Kristian Stavrum.
Benk: 
Anders Mattingsdal,Kristoffer Hagen,Mansour Guye,Juba Massinssa Moula,Fredrik Levorstad,Marius Brevig,Mohammed Jatta.

Det er siste kampen i kvalifiseringa mellom postnord laga. Men det er KFUM som har det beste utgangspunktet til kveldens kamp sida dei vant 3-0 heime mot Fredrikstad.

Førsteomgang: 
KFUM blir avblåst for offside i det ein lang ball blir slått opp på Moses.
Moses prøver seg på eit skudd men den ballen havner nok langt utafor stadion. Heimelaget pumper mykje ball oppover. Frispark til bortelaget inne i midtsirkelen men det blir ikkje det store ut av det.
Fredrikstad er igjennom men sisteskansen til bortelaget er årvåken og plukker den stikkaren. Anas kjem seg fri keeper kjem ut men han er utspelt. Farah får til eit skudd men det blir redning på strek av forsvaret til KFUM. Det blir corner den er bra slått og Tim Nilsen får skutt men det blir blokkert.

Fredrikstad publikumet roper på frispark men dommaren vinker spelet vidare. Heimelaget har etablert seg fint på bortelaget sin banehalvdel ruller opp angrep på angrep.
Ludvig Begby får slått ballen inn frå kant og ballen treff Tim Nilsen som får ein liten dytt sånn at han kjem i ubalanse. Han slår oppgitt ut med armane mot dagens dommar.
Begby kjem seg fri på kant det som såg ut som innlegg blir meir som eit skudd når ballen suser mot krysset men går like over målet.
Veteli blir felt når han fossa framover på kanten, dommaren bles frispark og det er bra slått inn i boks.
Veteli og Åsheim kombinerer fint med flikk flakk spel det blir slått ein stikkar mellom forsvaret til bortelaget men sisteskansen til bortelaget er med på notene.

Mislav Leko handser med strak arm han får eit gultkort og frispark til bortelaget.
Det er bra slått og Håvard Jenssen får med nød og neppe slått ballen vekk.
Lekov måker ballen vekk i det bortelaget er i ferd å spela seg igjennom. Heimelaget sitt publikum er ikkje nøgd når Fredrikstad spelarane blir stilleståande og sentrar bakover enn å etablere angrep.
KFUM trenar Jørgen Isnes pisker spelarane sine framover i bana her skal det ikkje spela defensiv fotball nei.
Ein av bortelaget sin spelar kjem aleine med sisteskansen til heimelaget men Jenssen er med på notene og redder skuddet.
Innlegg blir slått inn i boksen til KFUM det er bra slått treff pannebrasken til Aalbu men headinga går til side for mål.

Dommaren legg til minimum 2 minutter.
Laga går til pause ved stillinga 0-0. 

Andreomgang: 
Då har laga komt på bana igjen og vi gjer oss klar for nye spennande 45 minutter med fotball.
Dagens tilskuertall på dagens kamp er 2116. KFUM supporterane roper på frispark men dommaren vinker spelet vidare.
Aalbu får skutt men det blir litt halvvegs. Fredrikstad prøver seg på ein kontring men det blir litt halvhjerta så forsvaret til KFUM får kontroll.
Begby får slått inn i boks det er bra slått og KFUM spelar stupheada ballen til corner for heimelaget.
Fredrikstad publikumet roper på straffe når det ligg 2 fredrikstad spelarar nede fortelling inne i boksen til KFUM men dommaren vinker spelet vidare.

Stian Sortevik dribler seg inn i boks men mister kontrollen på ballen så det blir utspark frå sisteskansen til heimelaget.
Veteli fyrer av skuddet setter han like til side for mål.
Robin Gravli Rasch blir avblåst for hands men det blir ikkje det store ut av det frisparket.
Moses prøver seg frå spissvinkel men skuddet setter han til side for mål.
Nielsen slår ein strøken langpassning over til kant og ein Fredrikstad spelar får lagt inn men det blir blokkert til corner.

Ein lang ball blir slått opp på Moses men han er litt tøff i duellen med ein Fredrikstad spelar så dommaren bles frispark til heimelaget.
Heimelaget sitt publikum vil på ny ha straffe når Tim Nilsen ligger nede og vrir seg inne i boksen til bortelaget. Men dommaren bles frispark i favør til sisteskansen til KFUM.
Det begynner å lukte scoring no for Fredrikstad no som presser på. Det er 20 minutt att av kampen og tida begynner å renne ut for heimelaget som må score minst 3 mål.
Innlegg frå kant blir slått opp på Moses han får ikkje heilt dreisen på skuddet men det blir alikavel farlig for det blir redda på strek av forsvaret til heimelaget.

KFUM supporterane synger i takt lekestue her no. Klabb og babb inne i feltet til bortelaget tilslutt setter Aalbu ballen i mål 1-0 til Fredrikstad.
Fredrikstad publikumet roper på ny på straffe men dommaren vinker spelet vidare.
Moses legger tilbake til Stavrum som breisider ballen inn i mål frå 5 meter. Så var vi likt i målprotokollen 1-1.

Kampen ebber ut 1-1 og det betyr at KFUM er klar for finalen i kvalifiseringa mot Oboslaget noko som er enda litt usikkert på kven det blir. Det står mellom Åsane,Jerv og Notodden.

Bytter Fredrikstad: 
Inn Kjell Rune Sellin Ut Anas Farah Ali
Inn Youseff Chaib Ut Tim Nilsen

Bytter KFUM: 
Inn Mansour Guye Ut Lars Olden Larsen
Inn Juba Massinssa Moula Ut Håkon Kristian Stavrum
Inn Mohammed Jatta Ut Stian Sortevik.
Fotballnerd fekk følgande videointervju: 

Kommentarer

kommentarer