La Liga – første runde – oppsummering.

236

Første runde i La Liga Spania ble avsluttet sent i går kveld. Vi har fått mange forventede resultater og noen få overraskelser. VAR er innført i La Liga og det blir spennende å følge hvordan det utvikler seg.

Girona – Valladolid 0-0. Åpningskampen i årets La Liga endte målløst. Girona overrasket positivt forrige sesong og var favoritter mot nyopprykkede Valladolid som skal være fornøyd med poeng i denne kampen. Girona dominerte ganske stort, men fikk ikke uttelling.

Real Betis – Levante 0-3. Rundens største overraskelse og trolig mest urettferdige resultat. Betis var storfavoritter i dette oppgjøret. Levante hadde 4 skudd på mål og 3 av de går inn. Betis har ballen i 75% av tiden og 9 skudd på mål. Sånn er fotball av og til. Levante skal være særdeles godt fornøyd med serieåpning.

Celta Vigo – Espanyol 1-1. Ingen stor overraskelse at dette blir en jevn kamp og uavgjort. Det blir ofte det mellom disse lagene. Espanyol tok ledelsen på overtid i første omgang ved Hermoso. Rett etter hvilen ble det balanse igjen med et selvmål av Lopez.

Villareal – Real Sociedad 1-2. Et noe overraskende resultat, men det var en jevn kamp som kunne ha vippet begge veier. Hjemmelaget tar en ledelse ved nysigneringen Gerard Moreno og superspiss Willian Jose skaper balnse rett før pause. Juanmi scorer vinnermålet etter 71 minutter.

Barcelona – Alaves 3-0. Oppskriftsmessig seier til hjemmelaget. Det tok imidlertid over en time før hjemmelaget scoret. Alaves hadde ingen avslutninger på mål og sånn sett ingen trussel, men Barcelona trillet ball i kjent stil og hvem andre enn Messi var den som åpnet målkontoen denne sesongen. En frekkis!! Et frispark fra 25 meter, muren hopper og Messi triller den under muren og i mål. Coutinho kom inn som innbytter og markerte seg med et flott mål. Trekker seg innover fra venstresiden og skrur ballen opp i hjørnet. På overtid setter Leo Messi inn sitt andre og Barcelonas tredje mål og en grei seier. Barcelona var overlegne i spill, men effektiviteten var ikke god. Suarez i god form hadde scoret 3 mål. Messi hadde 2 i stolpen, og Dembele alene med keeper 3 ganger.

Eibar – Huesca 1-2. Et noe overaskende resultat og Eibar er nok veldig skuffet over at det ikke ble poeng her. De har ballen mye og skaper en god del sjanser, men effektiviteten er for dårlig. Galler scorer to for nyopprykkede Huesca og Escalante reduserer for hjemmelaget.

Rayo Vallecano – Sevilla 1-4. Andre Silva scorer like godt hat-trick i sin første kamp i La Liga for Sevilla. Han ble kjøpt fra AC Milan i sommer. En god start for Sevilla som hadde god uttelling på spill og sjanser. Nyopprykkede Rayo har litt å jobbe med.

Real Madrid – Getafe 2-0. En fortjent og grei seier til Real Madrid uten å overbevise. Det var ikke en god kamp og Getafe så veldig svake ut. Mye feilpasninger og på slutten av kampen mye grisespill. 7 av Getafespillerne fikk gult kort. Real Madrid gikk i ledelsen etter en forferdelig forsvarstabbe med en påfølgende dårlig keeperavklaring. Carvajal kan rolig heade over en keeper på halvdistanse. Bale legger på til 2-0 rett etter pause. Heller ikke helt patent keeperspill på denne scoringen. David Soria er på ballen, men klarer ikke å slå den ut. Lopetegui har litt å jobbe med. Spillet satt ikke godt og 3 avslutninger på mål er veldig lite for Real Madrid.

Valencia – Atletico Madrid 1-1. Dette må kunne sies å være rundens storkamp. Lagene endte på hhv. fjerde og andre plass i forrige sesong. Bortelaget tok føringen i kampen og dominerte i første omgang. Correa scoret etter 26 minutter og det ble også pauseresultatet. Etter 56 minutter blir Rodrigo spilt fint fri av Daniel Wass og det står 1-1. Dette blir også sluttresultatet og heller ingen stor overraskelse.

Athletic Bilbao – Leganes 2-1. Hjemmelaget var favoritter før kampen. De tar også ledelsen etter 27 minutter ved Nolaskoain. Silva utlikner kort tid etter og lagene går til pause på 1-1. Hjemmelaget har ballen mest, men sliter med å skape sjanser. Det ser ut til å ende uavgjort helt til Iker Muniain banker inn 2-1 på pasning fra Raul Garcia. Dette skjedde tre minutter på overtid.