La Liga vil gi bot på kamper med glisne tribuner

300

La Liga, som er opptatt av å gi et bedre tv-produkt for sendinger til hele verden og dermed økte tv-inntektene, har gjort det klart at klubber som har lite folk på tribunen kan bli straffet økonomisk.

La Liga forlanger at hver stadion skal se ut som den er 75 prosent full på tv-bildene. Hvis stadion ser ut til å være 50 prosent eller lavere fylt opp, blir boten doblet.

Det er kampdelegater som får ansvar for å fotografere stadion etter 30 minutter, og det er spesielt langsiden som vises på tv-skjermene som er avgjørende.

La Liga håper i lengden å få like store tv-inntekter som Premier League, men har en lang vei å gå. Et viktig element for at tv-selskap ønsker å kjøpe rettigheter, er at stadion er fylt med fans som også lager en stemning man kan få meg seg som tv-seer.

- Annonse -

I Premier League er kapasiteten fylt med 96 prosent, men i La Liga er det god kapasitet som står ledig. Ifølge de siste tallene fylles kampene med 69 prosent i snitt.

La Liga ønsker i første omgang at klubbene selger sine billetter på stadion på motsatt side av der tv-kameraene står. De håper også at klubbene vil selge sesongbilletter i disse områdene først.

«La Liga ønsker sterkt at publikum på kampdager blir plassert mellom hjørnene på hovedtribunen på motsatt side av hovedkamera,» står det i retningslinjene.

«Denne delen av stadion skal være minst 75 prosent full, hvis ikke skal sanksjoner gjelde. Og de er dobbelt så store om det er under 50 prosent av kapasitet,» heter det videre.

Men det er ikke bare «dårlige nyheter».

«Hvis det er noen klubber som opplever at deler av stadion, som vanligvis ikke vises på tv, er usedvanlig tomme, vil La Liga finansiere installasjon av presenninger for å dekke dem.»

 

 

Bilde: La Rosaleda i Malaga, ganske fullt opp på akkurat dette bilde, er et eksempel på hvordan La Liga vil ha det. (Foto: Wikimedia Commons)

 

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -