La Liga – hvem vinner og hvem må ned?

691

Vi har en liten påskepause og landslagspause i La Liga. Det betyr ingen kamper til helgen. Da kan de passe bra å ta en liten statusrapport med 8 kamper igjen å spille. Det betyr at det fremdeles er 24 poeng å spille om og mye kan skje. 

I statusrapporten ved halvspilt serie holdt jeg Barcelona som knepen favoritt til å vinne ligaen. Favorittstempelet er vesentlig større nå. De er 9 poeng foran Atletico, noe som betyr at Atletico må ha 10 poeng mer enn Barcelona på de siste 8 kampene pga. innbyrdes oppgjør. Real Madrid må ha 11 poeng mer enn Barcelona (kan klare seg med 10 om de vinner El Classico mer enn 4-0). Det er lite sannsynlig at Barcelona skal begynne å tape mange kamper når de har spilt snart 40 kamper uten tap. Etter pausen så får vi El Classico på Camp Nou, og blir det Barcelonaseier der, så tror jeg vi trygt kan utrope Barcelona som mestere. Av de 4 CL-plassene som Spania har, så har det vært klart ganske lenge hvilke lag som tar de 3 første (Barcelona, Real og Atletico). Den 4 plassen er fremdeles hos Villareal, og de har en luke på 6 poeng ned til Celta og Sevilla, som da innehar EL-plassene. Et lag jeg etterlyste i kampen om de to plassene var Atheltic Club. De har kommet strekt i deg siste og ligger bare 1 poeng bak Sevilla og Celta og er absolutt med i den kampen. Malaga har klart å komme seg opp på 8. plass, men er hele 8 poeng bak Atheltic, og spill i Europa virker ganske lang unna. Eibar som lå i dette sjiktet ved halvspilt har bare tapt siden den gang. Kun en seier på de siste 10 kampene.

Det blir et heftig kamp-program for topplagene resten av sesongen. Barcelona og Atletico skal møtes i CL i april. Real Madrid hadde nok litt mer flaks med trekningen. Wolfsburg skal være overkommelig. Det vil være en gedigen overraskelse om ikke Real Madrid kommer til semifinalen.

I bunnen av tabellen er det fremdeles veldig jevnt. Ved halvspilt anslo jeg at Rayo, Granada, Levante og Sporting Gijon var de 4 lagene som skulle gjøre opp om de 3 nederste plassene. Det kan godt bli riktig, men det er et lag som ikke var med i nedrykksdiskusjonen halvspilt og det var Getafe. De ligger nå under streken. 8 tap og 2 uavgjorte på de 10 siste kampene. De er det laget som er i absolutt dårligst form for tiden. Las Palmas som jeg avskrev tidlig i sesongen har virkelig kommet seg, og har pr. nå et pusterom. De siste 5 kampene har gitt 4 seire og 1 tap (mot Real Madrid). Det var også litt fokus på Betis og Espanyol som var i veldig dårlig form i desember og januar. De har kommet seg noe, og kapret nok poeng til at de ikke er i faresonen lenger, men de bør ha noen poeng til. Det kommer til å bli en knallhard kamp til siste slutt mellom Levante, Getafe, Rayo, Sporting og Granada om å unngå de tre siste plassene på tabellen. Antall poeng de siste 10 kampene: Rayo 12, Granada 11, Getafe 2, Sporting 9, Levante 10. Ut ra formen så ligger Getafe veldig dårlig an. De 4 andre er realtivt like.  Det er en del innbyrdes oppgjør mellom disse 5 lagene og de kampene vil bety ekstremt mye å vinne.

- Annonse -

Det er nå det virkelig begynner å dra seg til. Topplagene har et tøft program med CL og landslamper for de fleste av spillerne sine. Det er nå man merker hvordan stallen er. Antall skader har en tendens til å øke mot slutten av sesongen og så klart antallet kort begynner å hope seg opp og det blir en del karantener. Barcelona har El Classico 2/4. Tre dager senere venter Atletico i CL. Det er vanskelig å hvile spillere når de store oppgjørene kommer så tett. Skal man vinne de store oppgjørene, må de beste spille. Spania har 3 lag i kvartfinalene i CL. og 3 lag i EL kvartfinalene. Blant disse 6 lagene så finnes mange av Spanias landslagsspillere som skal forsvare EM-tittelen. Et mesterskap som begynner 10. juni. Det blir ikke mye tid til å hvile, men en fantastisk spennende tid for alle som er glad i fotball.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -