La Liga – tabelltips(4) de fem beste!

622

I kveld starter La Liga i Spania. Vi avslutter dermed våre tabelltips med å tippe stillingen i toppen.

  1.    Barcelona

Forrige sesongs vinnere er også denne sesongs favoritter. Med 14 poengs margin vant de ligaen suverent. Kun et tap ble det i løpet av hele sesongen. Ernesto Valverde begynner å sette sitt preg på laget, og han har definitivt gjort noen grep som gjør laget enda sterkere. Barcelona var ikke tippet på topp etter at de ble feid av banen i supercupen mot Real Madrid. Alle forventet at Real Madrid skulle bli forrige sesongs store lag. Når serien begynte så snudde mye.

Overgangsmarkedet:
Det har vært stor aktivitet av spillere ut og inn av Barcelona denne sommeren. Kaptein Iniesta har avsluttet en fantastisk karriere og spiller nå i Japan. Paulinho vendte tilbake til Kina. Yerry Mina, Andre Gomes og Lucas Digne flyttet til Everton og Deulofeu til Watford. Aleix Vidal tilbake til Sevilla. Tilsammen 7 spillere ut. De som har kommet inn er Arturo Vidal, Malcom, Lenglet, Arthur Melo. Rafinha tilbake fra lån og det snakkes fremdeles om Pogba. Uansett så har Barcelona fått inn mye spennende og nytt. Valverde ville ha en kriger og hentet Vidal. Malcom og Arthur er lovende spillere med stort potensial. Store utskiftninger, men laget ser styrket ut for det er «bare» Iniesta som er borte fra startelveren (og tildels Paulinho, han spilte mye). 

Nøkkelspillere:
Leo Messi. Nå som kaptein. Ingen over ingen ved siden. Han har vært viktig i all sin tid i klubben og blir minst like viktig denne sesongen. Busquets må tas med. Ikke den mest profilerte i dette laget, men en ekstremt viktig spiller for Barcelona.

- Annonse -

Forventninger:
Som alltid er de store når det gjelder Barcelona. De har vunnet La Liga 7 av de siste 10 sesongene, og er så klart storfavoritter også denne sesongen. Aller høyest på ønskelisten for denne sesongen er nok å vinne Champions League. Barcelona åpner ligaspillet hjemme mot Alaves. 

Hvordan Valverde ønsker å spille er vanskelig å si. Han har flere varianter i 4-3-3 og det er flere muligheter i 4-4-2. Det kan bli noe mer rotasjon denne sesongen, med tanke på å ha mest mulig krutt når CL skal avgjøres.

Førsteeleveren pr. i dag ser kanskje slik ut:
Ter Stegen – Semedo(Roberto), Pique, Umtiti, Alba – Raktic, Busquets, Coutinho – Messi, Suarez, Dembele.

Men det er som sagt mange variasjonsmuligheter og mye kvalitet å sette inn

 

  1.    Real Madrid

Det startet tungt for Real Madrid i fjor, men de tok seg opp etter jul. Endte på en 3. plass i La Liga, men sesongen ble selvsagt reddet av det tredje Champions League gullet på rad. Viste at de hadde god styrke i laget med god bredde og hadde nok slåss med Barcelona om seriegullet hadde det ikke vært for den svake sesongstarten.

Overgangsmarkedet:
Lagets største stjerne, Cristiano Ronaldo er borte. Zinedine Zidane er borte. Julen Lopetegui har kommet inn som ny trener og skal prøve å ta opp arven etter Zidane. Courtois har kommet inn i målet og vil nok ta plassen til Navas. Vinduet er ikke stengt i Spania enda og vi vil nok se Real Madrid signere en stor stjerne til før vinduet stenger. De har også hentet det lovende talentet Vinicius Júnior, så får vi se om han får sjansen i noen kamper denne sesongen.

Nøkkelspillere:
Luka Modric, spilte seg inn i alle fotballhjerter under årets VM. Blir bedre og bedre for hvert år og vil være en ekstremt viktig spiller for Real Madrid også denne sesongen. Gareth Bale, viste hva som bor i han under Champions League finalen mot Liverpool, og etter en samtale med Lopetegui ser det ut som Bale blir i Madrid nok en sesong. Ronaldo er borte nå og Bale har store sko å fylle. Så får vi se om det er Bale som skal ta opp arven, eller om det kommer en ny signering før vinduet stenger.

Forventninger:
Real Madrid er et lag man alltid må regne med at skal være der oppe. Det er stort sett tre lag i Spania som kjemper om de tre øverste plassene og selv om det er store forandringer i Real denne sommeren tror vi ikke årets sesong blir noe annerledes. Om de kan lykkes i Champions League igjen får vi se når den tid kommer, men 2. plass i La Liga er absolutt innen rekkevidde for Lopeteguis menn.

Trolig lagoppstilling: (4-2-3-1 formasjon)
Thibaut Courtois – Marcelo, Sergio Ramos, Raphael Varane, Dani Carvajal – Luka Modric, Toni Kross – Marco Asensio, Isco, Gareth Bale – Karim Benzema

  1.    Atlético Madrid

Forrige sesong endte med 2. plass foran Real Madrid. De har startet sesongen med å vinne UEFA Supercup over Real Madrid. Diego Simone er en manager som har etablert noe helt spesielt. Atletico Madrid er et bunnsolid lag som først og fremst er kjent for meget sterke defensive kvaliteter. De har fremdeles sin identitet på det området, men de har etterhvert klart å fylle på med såpass mye kreativ kraft og kvalitet at de er et meget komplett lag.

Overgangsmarkedet:
I sommer har de klart å beholde de viktigste spillerne, samt at de har hentet inn en stor spiller i Thomas Lemar. I supercupfinalen denne uken så vi at det er en kvalitetsspiller som kan tilføre Atletico mye kreativitet offensivt. Rodri fra Villareal er også en spiller vi kan forvente oss en del av. Kalinic, den kroatiske spissen er hentet inn fra AC Milan og vil være en bra back up for Costa og Griezmann, og fyller et rom etter at Gameiro og Torres er borte.
Atletico kan absolutt være fornøyd med overgangsvinduet denne sommeren. De ser styrket ut.

Nøkkelspillere:
Det er en del å velge mellom, men Griezmann og Costa kommer til å bli en fryktet angrepsduo. Kaptein Godin er en svært viktig spiller i forsvaret. Helt i verdenstoppen blant midtstoppere. Det er også god grunn til å forvente at Thomas Lemar skal sette sitt preg på dette mannskapet. Vi skal heller ikke glemme at de har en keeper i verdensklasse i Oblak.

Forventninger:
Atletico skal kjempe i toppen. Alt annet vil være overraskende og skuffende. Det er på en måte naturlig å rangere de etter Real Madrid og Barcelona, men de er gode nok til å komme høyere.

Antatt lagoppstilling:
Oblak – Juanfran, Godin, Savic, Lucas – Koke, Lemar, Saul, Rodrigo Hernandez – Griezmann, Costa.

4. Sevilla

De endte på 7. plass i fjor. Det er langt fra godkjent og det fikk Vincenzo Montella merke allerede i April. Caparros tok over ansvaret ut sesongen og en ny trener er på plass denne sesongen. Hvor det gikk galt for Sevilla er vanskelig å si, men noe gikk veldig galt forrige sesong. De spilte seg til finale i Copa del Rey men der sa det stopp og de ble ydmyket 5-0 av Barcelona.

Overgangsmarkedet:
Som nevnt er en ny trener på plass. Suksesstreneren til Girona, Pablo Machin, har fått ansvaret for at Sevilla skal oppover på tabellen igjen. Clément Lenglet har forlatt Sevilla til fordel for Barcelona, Joaquin Correa har reist til Italia og Lazio. Inn har Ibrahim Amadou og Joris Gnagnon kommet. Vi tror ikke Sevilla er ferdig handlet og vi vil tippe det kommer en spiss inn i dette laget før overgangsvinduet stenger.

Nøkkelspillere:
Wissam Ben Yedder, skal være en av lagets største stjerner, men alt gikk ikke som planlagt forrige sesong og Ben Yedder scoret kun 9 mål for Sevilla i La Liga i fjor. Vi tror Ben Yedder for en bedre sesong i år og vil være en svært viktig spiller for at Sevilla skal kjempe seg tilbake i toppen av tabellen. Steven Nzonzi, en viktig spiller for Sevilla i midtbaneleddet. Han kan spille både bakover i banen, men også bidra fremover. Blir en svært viktig brikke i det «nye» Sevilla-laget til Machin.

Forventninger:
Vi forventer at Sevilla vil tilbake der de ønsker å være. Altså blandt topp 4. Det er en ny trener på plass, noe som selvfølgelig kan slå ut begge veier, men vi tror at Sevilla vil hevde seg i årets sesong for å vise at fjorårets sesong var en stor glipp. De har ikke Champions League å konsentrere seg om i år, og Europa League har de jo vist tidligere at de takler rimelig bra.

Trolig lagoppstilling: (4-2-3-1 formasjon)
Tomas Vaclik – Sergio Escudero, Simon Kjær, Joris Gnagnon, Sergi Gómez – Ibrahim Amadou, Steven Nzonzi – Pablo Sarabia, Éver Banega, Luis Muriel – Wissam Ben Yedder

  1.    Valencia

Valencia endte på 4. plass forrige sesong. Endelig tilbake til topp fire etter et par sesonger under midten av tabellen. Det virker som de har fått orden på mye i klubben etter å ha slitt veldig økonomisk en del år.

Overgangsmarkedet:
Valencia har gjort mye bra i sommer. De har beholdt sine viktigste spillere og fyllt på med noe nytt og spennende. Batshuayi,  Gameiro, Cheryshev, Daniel Wass og Cristiano Piccini. Valencia kan absolutt si seg godt fornøyd med resultatet av sommerens overgangsvindu.

Nøkkelspillere:
Rodrigo Moreno, Parejo, Soler og Garay.

Forventninger:
Målsettingen er vel klar om å komme seg ut i CL nok en gang. Det er innen rekkevidde. Vi har de rett utenfor, men det vil trolig bli jevnt om 4. plassen. Et spørsmål er om bredden er god nok i stallen når gruppespillet i CL settes i gang?

Forventet startelver:
Neto – Piccini, Paulista, Garay, Gaya – Soler, Parejo, Wass, Kondogbia – Rodrigo, Batshuayi.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -