Lå under og snudde kampen på 17 minutter

188

1. FSV Mainz tok i mot Bayern München på fredagskvelden i den 13. spillerunden i Bundesliga.

Det pleier å være målrikt i kampene mellom disse lagene, og det sier litt at det er 4 år siden lagene spilte en kamp uten mål. Da endte det 0-0. I løpet av de siste 6 årene har Mainz vunnet 3 av 12 møter, kun 1 gang har det blitt uavgjort og 8 ganger har Bayern gått av som det seirende laget.

Det er Mainz som starter forrykkende bra og etter kun 4 minutter spill står det allerede 1-0 til hjemmelaget på blokka. Jhon Cordoba blir spilt fri av Yunus Malli på høyre kanten og har fri bane mot Manuel Neuer i Bayern målet. Cordoba kommer skrått inn og skyter ballen hardt i lengste hjørnet til stormende jubel hos hjemmesupporterne. Bayern fortviler. De har ikke hatt det så lett i de siste kampene med tap mot både Dortmund i ligaen og russiske Rostov i Champions League.

Men det skal ikke ta lang tid før Bayern har brettet opp armene og er klare til å svare opp. Philipp Lahm utfører en fantastisk takling i det defensive og sender ballen oppover med det samme. Robben bruker farten sin og sender en gjennombruddspasning til Lewandowski som setter inn 1-1 scoringen i det 8. spilleminutt. Målene strømmer inn.

Bayern styrer kampen og etter 21 minutter spill er kampen snudd. Bayern vinner ballen og setter fart fremover. Robben spiller ballen til Lewandowski som tror Müller er ved siden av han og sentrer ballen til høyre. Men ballen fra Lewandowski blir litt for lang for Müller. Men han får henta ballen på høyre kanten og legger ballen inn mot straffemerket. Lewandowski når ikke opp til ballen, men rett bak kommer Arjen Robben som stupheader ballen bak en utspilt Jonas Lössl til 1-2. Robben er tilbake. Robben har slitt litt med skader i det siste og er tilbake hvor vi kjenner han.

Bayern har virkelig funnet rytmen og kommer til flere sjanser før pause av Robben og Müller. Mainz får også noen meget gode muligheter på tampen av første omgang. Malli prøver seg på frispark rundt 18 meter etter at Javi Martinez handset ballen. Skuddet til Malli går rett i muren og Bayern får klarert. Det står 1-2 til pause. Bayern har snudd kampen etter at Cordoba ga Mainz ledelsen etter 4 minutter.

Ut i andre omgang er Bayern på farten fremover. Robben og Müller spiller seg fint fremover og Robben får mulighet fra skrått hold og prøver seg på en lobb over Mainz keeperen, men ballen går til side fra mål. Mainz sliter med å få muligheter i angrep og det samme gjelder Bayern etter rundt 55 minutters spill.

Det skjer ikke stort før i det 79 spilleminutt da Jhon Cordoba igjen er på vei fremover. Han spiller ballen til Danny Latza som ikke har scoret et Bundesliga mål tidligere. Latza skyter fra 20 meter, men Neuer er med på notene å får slått ballen vekk. 3 minutter senere roper Mainz supporterne på straffe, men dommeren vifter med armene og etter reprisen er det en korrekt avgjørelse av dommer, Daniel Siebert.

Før kampslutt er det Bayern som kommer til sjanser. Costa som har kommet inn for Franck Ribery sender ballen til Robben som prøver seg uten at det blir noe nettkjenning.

Et par minutter senere får Bayern frispark i god posisjon. Lewandowski blir revet ned av Balogun på enden av 16 meteren. Dette blir nok det siste som skjer i kampen. Normalt er det Alaba eller Robben som som regel tar disse frisparkene, men nå står Lewandowski bak ballen. Lewandowski skyter ballen i en fin bue over muren og rett i mål. Et fantastisk skudd av Lewandowski som beviser at han også er en frispark spesialist. Lewandowski virker i ekstase og juber med sine medspillere og de medreisende supporterne.

Kampen ender 1-3 til Bayern og Bayern har tatt over første plassen i ligaen over RB Leipzig som møter Schalke hjemme i lørdagens kveldoppgjør kl. 1830.

1. FSV Mainz – Bayern München 1-3 (1-2)

Mål: 1-0 Cordoba (4′), 1-1 Lewandowski (8′), 1-2 Robben (21′), 1-3 Lewandowski (90+2).

Gulekort: Cordoba, Bell, Balogun, Mainz. Martinez, Lewandowski, Bayern.

Tilskuere: 34 000

Bilde: Robert Lewandowski flyr i jubelrus etter at han satte spikeren i kista til 1-3 etter et fantastisk frispark på overtid