Laget doblet poengledelsen og virkelig overrasker i Bundesliga

188

Freibug tok i mot serieleder RB Leipzig på fredagens oppgjør i den 12. serierunden i årets sesong.

RB Leipzig har virkelig overrasket oss alle og troner øverst i ligaen foran både Bayern München og Borussia Dortmund. Det skiller faktisk 3 poeng fra Leipzig til Bayern, og luken kan høynes betraktelig med seier idag over Freiburg.

Freiburg ligger på midtre tabel i ligaen og står kun med tap i november. Både Wolfsburg, Mainz og Leverkusen har fått med seg alle poengene fra Freiburg og nå står RB Leipzig å banker på døren for å kjempe om de neste 3 poengene.

Det tar virkelig ikke lang tid før første scoring i kampen. Ettet kun 2 minutter er det bortelaget som setter inn 0-1 målet. Målscoreren er Naby Keita som setter inn sin fjerde scoring denne sesongen. Freiburg kjemper seg tilbake i kampen, få  minuttene senere og det er Florian Niederleichner som utligner for hjemmelaget 13 minutter senere. Men tidligere VfB Stuttgart spiller Timo Werner, som også er Leipzig toppscorer ønsker det annerledes og legger op til både 1-2 og 1-3 før pause, asistene for scoringene er svenske Emil Forsberg og Diego Demme. Det virker som RB Leipzig allerede har fått alle poengene med seg i sekken hjem.

Ut i andre omgang blir det dessverre ikke lige mange scoringer som i første omgang, men det er bortelaget som setter spikeren i kista etter 79 minutter. Denne gangen er det igjen Emil Forsberg som er nest sist på ballen og som ligger godt ann til å bli kampens store spillet da han igjen spiller på et utrolig høyt nivå. Målscoreren er Marcel Sabitzer. 25 åringen, Emil Forsberg, kom fra svenske Malmö i sommer og har blitt en av favorittene til trener Ralph Hasenhüttl.

Igjen er det RB Leipzig som går seirende ut av kampen. De har faktisk aldri tapt i den øverste bundesligaen enda. Både Dortmund, Wolfsburg og Bayer Leverkusen har tapt for Leipzig. I neste runde står.Schalke for tur og siste kampen før jul og juleferien er det storoppgjør mellom RB Leipzig og Bayern München.

Freiburg er i en synkende dal og taper for 4 kamp på rad. Men de holder seg fremdeles på 10. plass på tabellen og det er kun 5 poeng helt opp til Dortmund som ligger på 3.plass.

Freiburg – RB Leipzig 1-4 (1-3)

Mål: 0-1 Keita (2′), 1-1 Niederleichner (15′), 1-2 Werner (21′), 1-3 Werner (35′), 1-4 Sabitzer (79′).

Gulekort: Stenzel, Höfler, Freiburg. Orban, Schmidt, Poulsen, Leipzig.

Tilskuere: 24 000

Bilde: Timo Werner (2 målscorer) og Emil Forsberg (2 assist) fortsetter å imponere. Sammen kan de juble over å lede Bundesliga med hele 6 poeng ned til Bayern som møter Leverkusen lørdag kl. 18:30