Lallana strålte i komfortabel borteseier

302

Onsdag kveld møttes Middlesbrough og Liverpool til kamp på Riverside stadium. Liverpool rotet bort poeng i sine to siste kamper, etter å ha ledet 3-1 borte mot Bournemouth, og 1-0 hjemme mot West Ham. Mange kritiserte nysigneringen Loris Karius for å ha bidratt sterkt til disse poengtapene. Klopp svarte med å velge Simon Mignolet fra start. Middlesbrough har vist seg å være solide defensivt gjennom sesongen, men fikk det tøft mot det kvikke og bevegelige Liverpool-angrepet.

Det tok 29 minutter før gjestene fikk sin første store sjanse, og den sjansen tok de vare på. Et godt innlegg fra Clyne endte på pannebrasken til Adam Lallana, og engelskmannen gjorde ingen feil, dermed stod det 1-0 til bortelaget. Middlesbrough var ikke spesielt farlige fremover på banen, det nærmeste de kom var en heading fra Gibson etter en dødball som Mignolet hadde kontroll på, i tillegg til et skudd fra spiss vinkel fra Fischer som Mignolet slo til corner. Liverpool fikk en stor sjanse til like før pause da Sadio Mané ble spilt gjennom og satt ballen i stolpen. Returen gikk rett i beina til Origi, men belgieren traff nettveggen, og lagene gikk til pause på stillingen 0-1.

Andre omgang handlet for det meste om bortelaget, og det tok ikke lang tid før Mané igjen var alene med Valdes. Denne gangen reddet spanjolen, og forsøket gikk til corner. Middlesbrough gjorde noen bytter tidlig med håp om at de kunne snu kampen, uten at det fungerte særlig bra. Stewart Downing kom inn, men den tidligere Liverpool-vingen klarte ikke å prege kampbildet. I stedet var det Liverpool som fortsatte å kjøre kampen, og de fikk uttelling etter en time spilt. Et nydelig angrep ble avsluttet med en målgivende pasning fra Lallana til Origi, og belgieren satte ballen enkelt i mål fra kloss hold. Origi står nå med 5 mål på sine 5 siste kamper i Liverpool-trøye. Det skulle bli mer for gutta fra merseyside denne onsdagskvelden. Denne gangen var rollene snudd, da Lallana rolig satt inn et lavt innlegg fra Origi på bakre stolpe. 2 mål og 1 assist for Lallana, som har vist seg å være en meget viktig brikke for Klopp og Liverpool så langt denne sesongen. «En god kveld på jobben» Var hans egne ord etter kampen.

Med 3-0 seier reiser et effektivt Liverpool hjem på 2.plass foran Arsenal på målforskjell, mens nyopprykkede Middlesbrough fortsatt ligger kun 3 poeng over nedrykksstreken.