Las Palmas skapte trøbbel for Barcelona

375

Det ble en ettermiddag på Kanariøyene som Barcelona nok er glad for at endte med 2-1 seier og 3 poeng. Det var mye som ikke stemte for serielederne i dag. Barcelona har hatt et tett program i det siste og allerede på tirsdag venter Arsenal borte i CL. Noen spillere ble hvilt i dag, Busquets, Piquet og Rakitic uten at det skal unnskylde noe. Kampen startet ekstremt bra for bortelaget som gikk opp i ledelsen etter allerede 6 minutter. Iniesta får ballen på midten og spiller en nydelig ball til Alba som har satt fart på kanten. På et touch spiller Alba inn foran mål til Suarez som setter inn 1-0. Perfekt spill. Det skulle likevel ikke ta mange minutter før Las Palmas hadde balanse i regnskapet. Et gjennomspill til Willian Jose, som de fleste trodde var i offside, vender opp bak Alves og setter den sikkert forbi Bravo. Dommeren gjorde nok rett i at det ikke var offside, det var nok på linje fordi Alba opphevet offsiden ute på kanten. Resten av omgangen hadde Las Palmas ballen mye, men klarte ikke å skape all verdens sjanser. Suarez derimot hadde et par store muligheter som absolutt skulle ha blitt mål. Spesielt en heading på et frispark fra Messi. Suarez står alene på 5 meter og header 10 cm utenfor. Etter 38 minutter gjorde Suarez et flott forarbeid. Han viser styrke, teknikk og masse vilje. Får lagt inn til Messi som skyter, men keeper Varas får reddet, men må gi retur, og der står Neymar og prikker inn 2-1 og ledelse til pause.

Andre omgang ble ingen stor forestilling. Det var noen sjanser til begge lag, både Neymar, Messi og ikke minst Suarez burde ha scoret, men de hadde ikke marginene i dag. På slutten fikk Las Palmas et par store muligheter som endte i et skudd like utenfor, et i nettveggen fra skrått hold. Vi fikk se et Barcelona som manglet litt intensitet og ikke minst presisjon. Det var langt flere klarering bakfra som ikke fant en medspiller enn det vi er vant til. Om det var Las Palmas som gjorde det veldig vanskelig for Barcelona i dag, eller om sistnevnte hadde en dårlig dag, er vanskelig å si, kanskje en kombinasjon. Luis Enrique er vel glad for 3 poeng, sånn at han kan begynne å fokusere på turen til London. Å vinne på en dårlig dag er en god egenskap.