Lazio slår Juve etter overtidsdrama

306

Unggutt Alessandro Murgia vinner Supercoppaen for Lazio i tilleggstid. En høydramatisk slutt til en finale de dominerte, men var i ferd til å rote alt bort en gang til.

Kampen så avjort ut da de lyseblåe nøt en trygg 2-0 ledelse i 85. minutt og hadde vært klart best gjennom hele oppgjøret. Ciro Immobile sine to mål, det ene på straffe i første omgang, det andre med en herlig heading tidlig etter pause, tammet en ganske tafatt Juventus.

Likevel dukket Paulo Dybala opp og og utlignet kampen på egen hand, først med en perlescoring på frispark, da på straffe rett i 90. minutt.
Lazio var redusert på ti mann pga kramper og ekstraomgangene kunne fort bli et mareritt. Juventus var altfor gjerrige og gikk etter seiersmålet på overtids overtid, men de åpnet seg til Jordan Lukaku sitt løp på venstre side. Romelus bror parkerte De Sciglio og lagt en lav ball inn til Murgia som takket og startet festen for Lazio.

Ekte Juventus gikk tapt i Cardiff

Massimiliano Allegri har mye å bekymre seg over, for ingenting fungerte i kveld. De nye signeringene Douglas Costa og Bernardeschi startet på benken og skapte svært lite når de ble byttet inn. Dessuten må De Sciglio ta en del av 3-2 målet på sin kappe.
Benatia i midtforsvaret ble helt rundspilt i dueller og hele baklinja virket like svak både med 3 eller 4 menn.
I midten var Khedira og Pjanic bare synlige mens motstander Lucas Leiva var en gigant.
Jo mindre sagt om Cuadrado, Mandzukic og Higuain, jo bedre.
Dybala sine to involveringer reddet en prestasjon som hadde hittil vært like skandaløs for mannen som har nylig fått drakten nummer ti.

Derimot spilte Lazio en veldig god og kontant kamp. Ingenting spektatulært men de visste hva de skulle gjøre til å vinne cupen og alt gikk etter planen. Helt til 85. minutt.

Begge lag hadde noen spøkelser å kjempe imot. Lazio hadde tapt 10 strake kamper mot Juventus og ville hevne Coppa Italia-finalen.
Den Gamle Damen måtte bevise at Cardiff-natten var fordøyet og glemt. Den er tydeligvis ikke.
Serie A starter om én uke og de regjerende mesterne har aldri sett svakere og ufokuserte. Napoli, Roma og, hvorfor ikke, Milan, kan glede seg til den nye sesongen etter seks lange år av Juventus-dominans.