Legenden Joaquin rundet 500 La Liga-kamper – drømmer om et trofé i klubben han elsker

376

Real Betis-stjernen Joaquin Sanchez spilte søndag kveld sin 500. ligakamp i La Liga. Det øker bare hans mytiske status i Spania.

Midtbanespilleren som fylte 37 år i juli ble med det bare den niende spilleren i La Ligas 89 år gamle historie som klarer 500 kamper.

Fra før har følgende spillere klart målet: Andoni Zubizarreta (622 kamper), Raul Gonzalez (550), Eusebio Sacristan (543), Paco Buyo (542) Manolo Sanchis (523), Iker Casillas (510), Xavi Hernandez (505) and Miquel Soler (504).

«Helt ærlig, jeg hadde aldri trodd jeg kunne nå et slik nummer,» sier Joaquin til Marca.

- Annonse -

I løpet av 18 sesonger som profesjonell, 16 av dem i Spania, har Joaquin følgende kampantall: 285 kamper for Real Betis, 158 kamper for Valencia og 57 kamper for Malaga.

Hvis man også legger til kamper i Segunda Division, Copa del Rey, Champions League, Europa League og spansk supercup, i tillegg til Serie A og Coppa Italia for Fiorentina, har han 729 klubbmatcher.

Og så har han 51 kamper for Spanias landslag.

Real Betis’ nummer 17 har flest kamper av alle aktive i La Liga i dag, foran Sergio Ramos (455), Raul Garcia (432), Lionel Messi (431) og Aritz Aduriz (419).

I tillegg er han den med tredje flest kamper for Real Betis i historien.  Med 285 kamper er han kun bak Julio Cardenosa (307) og Jose Ramon Esnaola (303). Med 38 mål er han den som har scoret sjette flest for Sevilla-klubben.

Joaquin debuterte i La Liga som 20-åring 26. august 2001, er fortsatt sulten.

«Jeg håper jeg kan putte på noen ekstra kamper, særlig om vi også har suksess i Betis,» sier han.

I øyeblikket har han en og en halv sesong igjen av kontrakten og han har et godt forhold til Betis-trener Quique Setien, som har gitt Joaquin en ny vår etter at han tok over.

Så langt denne sesongen har Joaquin spilt 18 kamper for Betis og han har scoret to mål. Ikke minst avgjorde han derbyet mot Sevilla og han scoret da Betis vant 4-3 mot Barcelona på Camp Nou.

Joaquin har deltatt både i VM og EM, men den største drømmen er å vinne et trofé med klubben han elsker.

For et år siden investerte Joaquin 1,2 millioner euro i Real Betis – og det er bare fem personer som har flere aksjer i klubben. Et mål for framtiden er å bli president i klubben som han har holdt med hele livet.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -