Leicester City – Southampton

King Power Stadium

Resultat: 1-0

Banens beste:
Wes Morgan. Med livet som innsats, storspilte kapteinen i midtforsvaret sammen med Robert Huth. Rydder unna det som kommer i luftrommet og slipper til lite sjanser mot. I tillegg scorer han et nydelig mål og blir matchvinner. Holder nullen.

Med Tottenhams poengtap mot Liverpool i går, kunne Leicester forlenge sitt forsprang på toppen av tabellen. Formsterke Southampton kom på besøk til King Power Stadium med stor selvtillit og var villige til å stikke kjepper i hjulene til titteljagende rever. ”The tinkerman”, Claudio Ranieri, var klar på at hjemmelaget ikke konsentrerte seg for mye om andre resultater i toppen av tabellen: ”Det er viktig for oss å gjøre det vi kan og ikke tenke så mye på hva de andre lagene gjør. I dag har vi nok en tøff kamp i vente.”

Sjansefattig 1.omgang

Kampen startet rolig der hjemmelaget tok kommando og styrte spillet. De første 15-20 minuttene slet Southampton med å få i gang pasningsspill, og de store sjansene uteble begge veier. Etter noen halvsjanser til hvert av lagene, fikk Sadio Mané en enorm mulighet til å sende gjestene i føringen etter halvtimen spilt. Senegaleseren ble spilt lekkert gjennom av Pellé og runder Kasper Schmeichel i Leicester-buret. Dessverre for Mané og Southampton klarer Simpson å komme seg tilbake å redde ballen på femmeteren. Noen minutter senere ypper bortelaget seg nok en gang. Fonte fyrer av et langskudd, men Schmeichel ser ut til å ha god kontroll og slår ut til corner. Etter en relativt sjansefattig start på kampen, fikk hjemmepublikummet endelig noe å juble for etter 38 minutter. Venstreback Fuchs kom opp på sin side og slår et nydelig innlegg. Inne i boksen kommer kaptein Wes Morgan i stor fart og stanger ballen i mål via stolpen. 1-0 til pause i det som var en taktisk og litt avventende første omgang av begge lag.

Hjemmelaget stengte buret

I andre omgang er det Southampton som tar tak i ballen. De triller mye ball i starten og skaper noen halvsjanser, men sliter med å komme til de store mulighetene. Leicester ligger kompakt som vi kjenner dem, og satser på kontringer. Hjemmelaget får en stor mulighet når Drinkwater prøver å finne Vardy i bakrom, ballen når ikke frem til den engelske spissen, men Southampton- kaptein Fonte stikker ut foten og den går i en bue mot eget mål. En meget kvalifisert redning av sisteskansen hindrer selvmål og 2-0 til Leicester. Bortelaget fortsetter å styre spillet, men klarer ikke å bryte ned hjemmelaget. Etter 70 min. er det Leicester som nok en gang skaper en stor sjanse. Etter flott spill, serverer Vardy Simpson på nesten åpen kasse. Fantastisk forflytting av Forster og en dårlig avslutning av Simpson gjør at det fortsatt står 1-0. Leicester har god kontroll, og klarer å holde på ledelsen til slutt.

”The Foxes” ligger nå 7 poeng foran Tottenham i toppen av tabellen, og nærmer seg ligagullet for alvor. Neste helg møter de Sunderland borte, mens Southampton tar i mot kriserammede Newcastle.
Lagoppstillinger

Leicester City (4-4-2):

Schmeichel; Simpson, Morgan, Huth, Fuchs; Mahrez, Kanté, Drinkwater, Albrighton; Okazaki, Vardy

Southampton (3-5-2):

Forster; Van Dijk, Fonte, Bertrand; Cedric, Clasie, Wanyama; Davis, Targett; Pellé, Mané

Gule kort:
46.min: Victor Wanyama (SOU)

51.min: Danny Drinkwater (LEI)

75.min: Dusan Tadic (SOU)

88.min: Christian Fuchs (LEI)

Bytter – Leicester City:
64.min: Okazaki ut – Ulloa inn

78.min: Mahrez ut – Gray inn

90.min: Albrighton ut – Dyer inn

Bytter – Southampton:

45.min: Targett ut – Tadic inn

73.min: Clasie og Davis ut – Austin og Ward-Prowse inn