Leipzig i cupfinalen etter seier mot Hamburg

102
Danske Yussuf Poulsen scoret ett mål og slo én målgivende pasning i semifinalen mot Hamburg. Bilde: Christian Bier, Wikimedia.

(Hamburg – Leipzig 1-3) RB Leipzig har nådd cupfinalen for første gang i klubbens historie.

Mot Hamburger SV dominerte Leipzig kampen fra begynnelsen. Etter drøye ti minutter var hjemmelagets forsvarsspillere uoppmerksomme etter Marcel Halstenbergs hjørnespark. Yussuf Poulsen headet ballen i nettmaskene fra kort hold.

Leipzig var deretter meget offensive, hadde et fast grep om kampen og kunne ha økt ledelsen. Både Poulsen og Marcel Sabitzer traff stolpen med noen sekunders mellomrom.

Etter halvspilt omgang inviterte gjestene Hamburg inn i kampen. Kevin Kampl mistet ballen mot Bakery Jatta i egen banehalvdel. Sistnevnte lobbet ballen over Peter Gulacsi og utlignet.

Selv om Leipzig kom til noen avslutninger og hadde et lite overtak, klarte Hamburg å holde kampen noenlunde jevnt – og hadde den største muligheten før pausen. Khaled Narey ble spilt gjennom av Douglas Santos, men skjøt til siden for mål.

Sju minutter etter pausen tok Leipzig ledelsen på nytt. Kampl spilte en sterk pasning i boksen. Poulsen slo en hard pasning foran målet. Vasilije Janjicic var på ballen før Emil Forsberg, men styrte den i eget mål.

Etter scoringen fikk Leipzig full kontroll igjen, men var ikke like farlige som etter 1-0-målet. Først tjue minutter før slutt hadde bortelaget sin neste store mulighet. Forsberg fikk ballen av Lukas Klostermann og skjøt i tverrliggeren.

To minutter senere siktet svensken bedre. Konrad Laimer spilte ballen til Forsberg. Offensivspilleren hadde for mye rom og hamret ballen i mål fra utenfor sekstenmeteren.

Denne scoringen avgjorde kampen. Hamburg klarte ikke å skape flere farlige situasjoner. Leipzig gjorde ikke mer enn nødvendig og hadde en siste mulighet da Amadou Haidara skjøt over tverrliggeren på overtid.

Leipzig har dermed avansert til cupfinalen for første gang i klubbens historie. I Berlin møter laget enten på Werder Bremen eller på Bayern München.