Leipzig med borteseier i Berlin

106

(Hertha BSC – RB Leipzig 0-3) RB Leipzig vant mot Hertha BSC i Berlin og ligger foreløpig på tredje plass. Med to scoringer ble Timo Werner avgjørende.

Leipzig begynte sterkt og hadde allerede etter 55 sekunder kampens første store sjanse da Rune Jarstein reddet mot Timo Werner. Seks minutter senere var den norske landslagskeeperen uten sjanse: Jarstein reddet etter et hjørnespark, men måtte gi retur. Werner utnyttet dette fra kort hold.

Rett etterpå hadde Salomon Kalou hjemmelagets første store mulighet, men utenom det sørget fortsatt bare Leipzig for offensive øyeblikk og kreerte flere målsjanser.

Mot slutten av omgangen klarte Hertha seg bedre og hadde noen muligheter ved Vedad Ibisevic. Til tross for generelt høy tempo i kampen ble det likevel ikke flere scoringer før pausen.

Etter pausen tok det ikke lang tid før Jarstein på nytt måtte redde to ganger mot Werner. Spissens tredje forsøk i løpet av kort tid fikk Jarstein dog ikke gjort noe med. Etter Brumas pasning lobbet den tyske landslagsspissen ballen i mål fra åtte meter.

Deretter hadde Leipzig kontroll på kampen uten å kreere mange sjanser. Hertha var harmløse i andre omgang og klarte ikke å sette press på bortelaget.

Et kvarter før slutt avgjorde Leipzig kampen for godt. Matheus Cunha skjøt ballen i krysset fra rundt 22 meter og scoret sitt første mål i Bundesliga. Scoringen var også kampens siste nevneverdige hendelse.

Leipzig (19 poeng) ligger foreløpig på tredje plass. Hertha (16) er på åttende plass.